SPELTIPS 13/6 inför Roger Federer – Mischa Zverev: Favorit i fara!

Den andra rundan av ATP Stuttgart står på menyn under onsdagen – i fokus: mötet mellan Roger Federer och Mischa Zverev. Läge för skräll?

Match: Roger Federer-Mischa Zverev (ATP Stuttgart) | Speltips: Zverev +1,5 set | Odds: 2,70 | Spelbolag: RoyRichie | Spelstopp: 15:00

Tuff comeback för Federer

Roger Federer är återigen back in action. Vilken människa, vilken tennisspelare. 20 Grand slam-titlar and counting. One of the all time greats.

Efter ett längre skadeuppehåll är det äntligen dags för schweizaren att göra sin comeback. Första turneringen för säsongen och han kliver in som förstaseedad direkt – förväntningarna är minst sagt höga. Valde att avstå Franska öppna för att spara på krafterna, inget som överraskar mig direkt då Wimbledon-mästerskapet väntar runt hörnet. Grässäsongen är som bekant Federers i särklass favoritsäsong och det är där den största styrkan ligger. Det är verkligen ingen slump att Federer i skrivande stund står som megafavorit att vinna Wimbledon för nionde gången i sin karriär.

Jag måste ändå ställa mig kritisk till bolagens val att måla upp schweizaren som en så pass stor favorit i den här matchen. Klasskillnaden är påtaglig, absolut, det är ett faktum som inte går att diskutera. Men samtidigt anser jag att flera faktorer spelar en avgörande roll här. Som jag nämnde tidigare så har Federer precis kommit tillbaka från ett tre månader långt skadeuppehåll, och frågan är hur mycket schweizaren är villig satsa här. Han är trots allt matchotränad. Formen skall givetvis vässas inför Wimbledon, men då med yttersta riskminimering för att undvika eventuella skador och bakslag. Sedan har schweizaren en tendens att blanda och ge något rejält i sina comebacker, det har vi bevittnat genom åren.

Läge för skräll?

Mischa Zverev målas upp som en kraftigt underdog här, men skrällmöjligheterna mot Federer har nog aldrig varit lika höga. Tysken har sin absolut största styrka på gräsunderlaget och här går det minst sagt undan. Här förväntar jag mig att Federer, av förståeliga skäl, inleder matchen i ett någorlunda lugnt tempo. Zverev är klart mer matchtränad och har faktiskt ett par matcher i benen, där han dessutom övertygat stort. Skulle tysken välja att skruva upp tempot här – något jag definitivt förväntar mig – så är det utan tvekan Federer som missgynnas av det snabba tempot.

I de två senaste mötena med Federer på gräs så har Zverev verkligen bjudit upp till kamp. Nu är det finare förutsättningar, att matchen spelas på “hemmaplan” får även det ses som en fördel. Zverev kommer att bjuda upp till kamp den här gången också, det är jag helt övertygad om – mot en matchotränad Federer med oklar status ser jag inte tyskens skrällchanser som helt obefintliga.

Zverev +1,5 set klickas till fantastiska 2,70 gånger pengarna.

Speltips: Zverev +1,5 set

Federer är tillbaka efter ett tre månader långt skadeuppehåll – råder onekligen stora frågetecken kring matchform och status. Formen skall vässas inför Wimbledon, men inga större risker kommer att tas här. Zverev är i sin tur matchtränad och har övertygat stort på sistone, skrällchanserna mot Federer har i min bok aldrig varit lika höga.

  • Federer är tillbaka efter ett tre månader långt skadeuppehåll – råder onekligen frågetecken kring matchform och status

  • Federer har ställt in siktet på Wimbledon.mästerskapet – lär spela med yttersta riskminimering här för at undvika nya skador och bakslag

  • Zverev är matchtränad med ett par matcher i benen – dessutom har tysken övertygat stort i dessa matcher

  • För Zverevs del spelas matchen på “hemmaplan” och det får onekligen ses som en fördel

Zverev +1,5 set klickas till sylvassa 2,70 gånger pengarna hos RoyRichie – jag investerar två units!

Rygga till 2.70 hos royrichie

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-13T14:43:34+00:0012 juni, 2018|Tennis|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Elias förser er läsare med djupgående och välanalyserade speltips, nyheter av olika slag och riktigt heta kampanjer och erbjudanden. Elias är dessutom huvudansvarig för bettingcommunityn på Facebook där han huserar på daglig basis, tveka inte på att skicka iväg ett meddelande vid frågor eller funderingar.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok