Erik Norin|12 juni, 2023, 12:22

Jag väljer att spela på Griekspoor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Griekspoor har hemmaplan och är högre rankad.

  • Griekspoor har en bra säsong med första titeln och en stark turnering i Rotterdam.

  • Ymer har en dålig säsong och tappade huvudet helt nyligen i Lyons ATP.

Publiken i ryggen

S Hertogenbosch är den holländska staden som står som värdar för den här turneringen som tillsammans med Stuttgarts parallella turnering startar igång grässäsongen som givetvis har Wimbledon som sin huvudturnering. Från Holland kommer också Tallon Griekspoor som är född i Haarlem, bara tio mil bort från där den här turneringen äger rum. Givetvis en fördel att ha all publik i ryggen i ett sådant här möte. Det hade även Griekspoor senast han och Ymer möttes i Rotterdams ATP, då vann han med 2-0 i set.

Griekspoor har också en högre ranking än Ymer och den har han framförallt nått den här säsongen där han framförallt har två starka turneringar i ryggen. Sin första seger på touren tog han i indiska Pune tidigt på säsongen, men framförallt visade han upp sitt bästa spel i Rotterdams högprofilerade turnering och tog sig till semifinal där han förlorade mot superlöftet Jannik Sinner. Den nivån har inte Ymer visat i år och kan han dessutom hålla uppe kvaliteten från Roland Garros där han pressade högt rankade Hurkacz till en femsetare, så ska Griekspoor stå som vinnare här.

Hur är läget med vårt svenskhopp?

Utöver att Griekspoor har en högre ranking och hemmapubliken i ryggen så går det heller inte att bortse från frågan hur det för dagen står till med både självförtroende och psyke hos vår svenske toppspelare Mikael Ymer. Efter ett tveksamt domslut i Lyon så slog han bokstavligen sönder domarstolen och blev diskad. Detta i ett läge där han låg under med 6-5 i första set mot underbarnet Fils, en match jag hävdar att han absolut inte var borta i, men där den här totala bränningen i skallen gjorde att han förlorade. Direkt ut utan snack mot Musetti sedan i Franska Öppna och jag tvivlar lite på hur den här säsongen ska arta sig.

Ymer har fortfarande inte slagit någon spelare topp 30 den här säsongen och ser man till de segrarna han tagit är det egentligen bara hans två raka mot Ruusivouri och McDonald tidigt i Adelaides ATP som gör mig aningen imponerad. Annars segrar mot motståndare han ska slå, men i alldeles för många fall utslagen mot motståndare han ska ha chans att besegra. Helt fel match att få här för att vända trenden är känslan. Ingen publik med sig och dessutom en motståndare i form.

tennis, ATP 250
|
units: 3/5 - spelstopp: 12:30
Griekspoor - Ymer
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.