Två lag i enormt poängbehov drabbar samman på Grimsta IP under lördagen. Både BP och Sirius ligger just på placeringar som innebär antingen negativt kval eller direktnedflyttning. Vi ser ett hemmalag som löser den här hörnlinan i majoriteten av sina matcher under säsongen och därför lockar oddset lite extra.

Match: Brommapojkarna – Sirius (Allsvenskan) | Speltips: Brommapojkarna under 6,5 hörnor | Odds: @1.71 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 17:59

Problem i hörnkolumnen

Brommapojkarna är det laget med minst antal gjorda mål framåt den här säsongen och man ger sig själva inte heller chansen att göra det via fasta situationer. Man har i sju av elva matcher inte tagit sig över linan och när man gör det så rinner det inte iväg utan landar kring 7-8 hörnor istället. Man har löst över 6,5 hörnor i sina två senaste matcher, innan dess hade man fyra raka matcher där spelet inte gick in och där man heller inte kom över 5,5 linan. Brommapojkarna har inte den offensiva skickligheten att skapa momentum som leder till hörna på hörna utan det handlar allt som oftast om kontringar där man tvingar motståndarna att slå ut bollen eller målvakten till en räddning.

Ser man till spelarmaterialet så ha man en del intressanta spelare i BP men där många ännu inte är helt anpassade till tempot framåt. Två tvåmålsskyttar under säsongen i Bajram Ajeti och Fredrik Björken, två spelare som saknades senast mot Dalkurd något som slutresultatet visade prov på. I och med att man inte kunnat matcha en liknande startelva i alla matcher ger det också BP lite orytm i sitt spel och man får det inte alltid att stämma. Det stämde inte mot Dalkurd där man ändå till sist löste vårt spel med en ynka hörna. Mot ett Sirius som gillar att hålla i bollen mer tror jag inte samma chans ges.

Dåligt med hörnor trots storförluster

Sirius har på senaste tiden i Allsvenskan fallit ihop totalt och stått för den ena dåliga insatsen efter den andra. 0-4 mot Malmö, 1-3 mot Sundsvall, 1-5 mot Djurgården och 2-5 mot Östersund är de senaste fyra matcherna och självförtroendet är kört i botten. Man släpper som sagt in enormt mycket mål men något man inte gör är att släppa till hörnor och i alla de matcherna som precis räknades upp inklusive 1-1 matchen mot Trelleborg så skapade inte motståndarna över 6,5 hörnor i någon av matcherna. Senast man släppte till mer var i 1-0 förlusten mot Kalmar. Faktum är också att Sirius endast har släppt till mer än 6,5 hörnor mot Kalmar och mot Norrköping i omgång fyra. Man har hållit det under vår lina mot nästan alla lag och främst mot lag som är betydligt bättre och skickligare än vad BP är. AIK, Hammarby och Malmö för att nämna några exempel.

Anledningen till att man inte släpper till hörnor handlar till viss del om att man har defensivt inriktade ytterbackar. Karl Larson och Tim Björkström följer inte med i anfallen i samma mån utan vill vinna bollen i defensiven för att sedan spela upp bollen. Anledningen till att man släpper till mycket mål är inte på grund av fasta situationer utan för att man gör för mycket misstag defensivt som straffar sig. Offensiven är helt okej där man lyckats göra tre mål mer än BP men man har alltså släppt in åtta mål mer än det laget som släppt in näst flest.

Speltips: Brommapojkarna under 6,5 hörnor

Hörnstatistiken hos båda lagen talar för att det bli snålt med hörnor. Mitt spel blir därför att Brommapojkarna får under 6,5 hörnor i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Brommapojkarna har löst spelet i sju av elva matcher under säsongen.

  • Sirius har fem raka matcher där motståndarna inte löser över 6,5 hörnor.

  • Sirius har endast släppt till mer än 6,5 hörnor från motståndarlaget i två matcher under säsongen och löst vårt spel mot lag som är betydligt bättre än BP.

  • Båda lagen behöver poängen och vill inte släppa till onödiga fasta situationer bakåt.

  • Sirius har defensiva ytterbackar som inte följer med i varje anfall. Därför öppnas mindre ytor bakom dem i kontringar.

Oddset 1.71 hos Unibet måste utnyttjas. Jag skickar in 4/5 units!

Rygga till 1.71 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.