Vi riktar blickarna mot Superettan där det är botten mot toppen på Vikingavallen när hemmalaget Frej ställs mot klassiska Mjällby. Frej är målglada och ett målspel dukas därför fram!

Match: Frej – Mjällby (Superettan) | Speltips: Över 3 mål | Odds: @2.00 | Units: 2/5 | Spelstopp: 16:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Seriens sämsta defensiv

Defensiven är den stora anledningen till varför Frej just nu ligger på negativ kvalplats i Superettan. 29 insläppta mål på 14 matcher är mer än två i snitt per match och också överlägset flest insläppta i hela ligan. Näst flest insläppta står Dalkurd och Syrianska på, endast 24 stycken, fem mindre än Frej. På hemmaplan blir det ofta målrikt den här säsongen och på sex hemmamatcher har man löst vårt spel i hälften av dessa och löst tre mål och pengarna tillbaka vid ett tillfälle. Offensiven ser fin ut på hemmaplan och Frej har gjort mål i samtliga hemmamatcher förutom en.

Ser man till offensiven så är den heller inte oäven, 15 gjorda i offensiv riktning är fler, lika många eller strax färre än majoriteten av lagen som ligger på den undre halvan och får man bara ordning på defensiven någorlunda kommer fler poäng att kunna bärgas. Melvin Fritzhell är namnet för Mjällbys försvar att hålla koll på. Hittills fem gjorda mål och en fin niondeplats i skytteligan för den blott 22-årige anfallaren.

Krigar om direktplatsen

Nästan halva säsongen avklarad och vi återfinner anrika Mjällby på en finfin andraplats i tabellen. Detta i en mycket jämn tabell vilket helt enkelt innebär att varje poäng är viktigt att ta. Varberg leder i överlägsen stil och fortsätter det på inslagen väg är det mycket möjligt att det är en enda direktplats som finns att ta bredvid laget från Halland. Mjällby har hittills inte varit inblandade i lika målrika matcher som motståndarna Frej och detta är troligen en anledning till att oddset hittar upp mot två gånger. Trots det har man ändå lyckats göra 17 mål framåt och släppt in fler mål än tre av fyra toppkonkurrenter.

Mjällby har också varit duktiga på att vara inblandad i hyfsat målrika matcher i bortaspelet. Ingen över tre mål, men tre av sex matcher har slutat med exakt tre mål vilket här alltså ger pengarna tillbaka. Insläppt mål i samtliga bortamatcher förutom en och jag tror därför Frej utan problem borde lyckas hitta nätet mot Mjällby. Att Mjällby gör det mot Frej är jag inte orolig för, hemmalagets defensiv är för dålig och vi hittar även en av seriens bästa målskyttar i Mjällby. Jacob Bergström är med sina sex mål och två assist en av seriens bästa poängspelare.

Speltips: Över 3 mål i matchen

Jag tror på en målrik tillställning och spelar över tre mål i matchen. Blir det exakt tre mål får vi tillbaka insatsen. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Mjällby ligger två, men varje poäng är viktig och seger är därför av största vikt här.

  • Mjällby har gjort mål i samtliga bortamatcher förutom en.

  • Frej har släppt in flest mål av alla lag i Superettan.

  • Frej har löst spelet i hälften av sina hemmamatcher.

  • På planen finns två av seriens främsta målskyttar Jacob Bergström och Melvin Fritzhell.

Högst odds hittade jag 11/7 kl 18:30 hos Bethard som ger 2.00. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.