Jag tipsade om underspelet i Vila Novas senaste match, och gör så även denna gång. Nu åker man till staden Belem, beläget i norra Brasilien, för att möta Paysandu och det luktar verkligen målsnålt!

Match: Paysandu – Vila Nova (Série B) | Speltips: U2,5 mål | Odds: @1.50 | Units: 2 | Spelbolag: 1Xbet | Spelstopp: 01:30

Nött försvarsspel i veckan

Hemmalaget Paysandu har haft lite specialla träningar under början av veckan. På måndagen fyllde tränaren Dado Cavalcanti år, och det blev en relativt avslappnat träning med mycket skratt – som naturligtvis avslutade med att han fick det traditionella ägg och vetet kastat över sig. Innan det blev alltför mycket ploj gick man igenom matchplanen inför mötet mot Vila Nova och slipade på en del taktiska detaljer. I vanlig ordning blev det mycket försvarsspel, där man fokuserade på att krympa ytor och få en synkad backlinje samtidigt som man skulle ställa om fort. Under tisdagsträningen blev det en längre uppvärmning för att få igång kropparna och sedan repeterade man spelmönster och spelade lite helplan. Egentligen borde man nog försökt få in mer anfallsspel i träningarna, då målproduktionen verkligen går trögt för tillfället – men så är inte Cavalcantis stil. Trots att han är bara 37 år gammal så har han redan tränat över 15 olika klubbar och anslöt till Paysandu först i februari. Frånvarande på veckans träningar är iallafall anfallaren Magno som hade ont i sitt vänstra lår.

Som jag skrev i min förra rek så drabbades Vila Nova av ett rejält avbräck när stjärnvärvningen – och lagets främste anfallare – Lincom blev avstängt för doping i slutet av april. Bakom honom har man egentligen ingen skicklig anfallare överhuvudtaget och det har synts på den uteblivna målproduktionen. Anledningen till att man ändå hittas på en topp 4-placering beror den starka defensiven, där man enbart släppt in 9 stycken mål – minst i hela serien. Man hade en stängd träning under tisdagsmorgonen så jag kan dessvärre inte ge er en inblick i vad man tränade på, men jag kan iallafall bekräfta att den offensive mittfältaren Wellington Reis är avstängd. Truppen är inte offentliggjord i övrigt.

Defensiven i fokus

Det är verkligen två oerhört försvarsorienterade lag som mötts på Estádio Leônidas Castro. Vila Nova är seriens abolut målsnålaste lag men även ett formsvagt Paysandu tillhör de målfattigare. Med snitt på 6,67 respektive 7,11 skott på mål totalt (för både egna laget och motståndaren) per match är det väl egentligen inte speciellt konstigt.

Paysandu snittar blygsamma 2,14 mål per match totalt och löser spelet i 10 av 14 ligamatcher – varav spelet också sitter i 4 raka matcher.

Vila Nova snittar minimala 1,57 mål totalt per match och löser spelet i 12 av 14 ligamatcher – varav spelet också sitter i 10 (!) raka matcher.

Senast lagen möttes blev det 1-1. Jag tror på ännu färre mål idag, men spelar det på förhand relativt säkra under 2,5 mål ännu en gång.

Speltips: U2,5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Paysandu löser spelet i 4 raka matcher.

  • Vila Nova löser spelet i 10 raka matcher.

  • Spelet satt senast lagen möttes.

  • Paysandu har sin anfallare Magno skadad, och Vila Nova har sin i särklass vassaste målskytt – Lincom – dopningsavstängd.

  • Vila Nova är seriens målsnålaste lag.

Högst odds hittar jag hos 1XBet som dukar upp @1.50. Min investering i detta spel blir 2 units!

Rygga till 1.50 hos 1XBet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.