Toppmöte i Allsvenskan! Fyran IFK Norrköping mot tvåan Hammarby på Östgötaporten. Två offensivt skickliga lag som brukar leverera mål. Vi tror på målrikt och klickar överspelet.

Match: IFK Norrköping – Hammarby (Allsvenskan) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.68 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Halkat efter i kampen om guldet

IFK Norrköping som länge ut att på allvar kunna utmana om SM-guldet i höst. Visserligen är sista ordet inte sagt ännu, men faktum är att man halkat efter en del i guldstriden på sistone. Lagets form har varit sviktande med bara två vinster på de sex senaste matcherna. De två senaste matcherna har slutat med förlust och oavgjort. Något som däremot hänger kvar är lagets målskytte. Man har nämligen gjort mål i samtliga 27 matcher man spelat 2018, och är också ensamma i Allsvenskan med att ha gjort mål i alla matcher.

Norrköpings allsvenska matcher är allt som oftast väldigt målrika och spelet på över 2,5 mål har suttit i åtta av lagets 16 matcher. Det som talar mer för att det sitter under måndagen är motståndet, Hammarby. Såväl Hammarby som IFK Norrköping själva sitter på offensiva skickligheter som de flesta allsvenska lag bör vara avundsjuka över. I Norrköping huserar spelare som Karl Holmberg, David Moberg Karlsson, Arnor Sigurdsson och Jordan Larsson, med flera. Lägg härtill det faktum att överspelet suttit i tre av de senaste inbördes mötena med just Hammarby.

Allsvenskans bästa offensiv

Mål, mål och mera mål. Allsvenskans bästa offensiv tillhör Hammarby. På 16 matcher har man gjort hela 34 mål, vilket ger ett snitt på över två gjorda mål/match. Spelare som Jiloan Hamad, Nikola Djurdjic och Muamer Tankovic har levererat på högsta nivå den här säsongen och får nu ytterligare spets i laget tack vare Vladimir Rodic inträde. Lagets form är strålande med tre raka segrar och vid vinst under måndagen går man upp på samma poäng som serieledande AIK.

Är det något spel som varit gynnsamt när det gäller Hammarby den här säsongen så är det över 2,5 mål. Spelet har suttit i fyra utav lagets sex senaste matcher och ser vi till hela säsongen så är siffran ännu bättre. Överspelet har nämligen suttit i 13 av Hammarbys 16 matcher i Allsvenskan. Detta ger en garanti på 81,25 %, vilket är oerhört högt. Målhistoriken mot just IFK Norrköping är ytterligare en faktor som talar för att stålarna kommer att hämtas in under måndagen.

Speltips: Över 2,5 mål

Dagens speltips blir över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i 13 av Hammarbys 16 matcher i år, vilket ger en garanti på 81,25 %.

  • Spelet har suttit i 3 av de 4 senaste inbördes mötena.

  • Spelet har suttit i 4 av Hammarbys 6 senaste matcher.

  • Hammarby är Allsvenskans målrikaste lag med över 2 gjorda mål/match i snitt.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.68 för överspelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.68 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.