Estadio do Dragao är platsen för det här spännande returmötet i Champions League-kvalet där Porto tar emot Krasnodar. Första mötet slutade med en 1-0 seger för portugiserna, ett resultat som innebär att den här matchen är långt ifrån avgjord!

Match: Porto – Krasnodar (Champions League Kval) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.91 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Missräkning i ligapremiären

Vi har ännu en kvalvecka ute i Europa och nu ska den här omgången avgöras då det är returmöten som väntar. Vinnarna i varje match gällande Champions League-kvalet tar sig vidare till playoff vilket även innebär att man tar sig som sämst till gruppspel i Europa League.

Ett möte som är lite extra intressant är det som vi tar upp här mellan Porto och Krasnodar, två lag som man inte hade rynkat på ögonbrynen ifall det hade varit med i ett Champions League gruppspel. Storklubben från Ryssland har sakta men säkert klättrat i rankingen och har etablerat sig på den här nivån, dock så är man inte hela vägen där vad gäller att vara med i Champions League på allvar.

Hemmalaget har öppnat säsongen på ett sätt som får en att undra var säsongen ska gå, man har stått för en del bra prestationer men också en del tveksamma. Hur det än har sett ut såhär långt så är Porto ett lag som har rutin ute i Europaspelet och har prenumererat på en plats i Champions League de senaste åren. I ligan har man bara hunnit med att spela en match vilket var under lördagen där man gästade Gil Vicente och åkte på en 2-1 förlust. Total missräkning och man lämnas lite förundrad då man slog ett så pass bra lag som Krasnodar i det första kvalmötet med 1-0. Formen osäker?

Ett mål förändrar allt

Den svenske landslagsmittfältaren och kanske den bästa fotbollsspelaren vi har i Sverige efter Zlatan saknas i truppen och kommer missa hela hösten. Självfallet handlar det om Viktor Claesson, efter att ha ådragit sig en skada i EM-kvalet så behöver han fortsätta med sin rehab en längre tid framöver. Väldigt tråkigt för han själv, landslaget och inte minst Krasnodars potentiella spel i Champions League då han är en viktig kugge i Sergey Matveev´s lagbygge.

Krasnodar har stått för en oerhört stark öppning av ligaspelet då man är obesegrade i sina senaste fyra matcher med tre segrar och en oavgjord. Man är med i toppen och kan därför lägga lite mer fokus på den här matchen för att potentiellt säkra sin Champions League plats. Det som man ska ha med i åtanke är att ett ända mål för Krasnodar innebär att matchen går till förlängning, varför skulle man inte satsa framåt när det står så mycket i potten?

Som sagt så slutade det första mötet med en 1-0 seger för Porto och nu är det Krasnodar som är på jagande fot. Med den imponerande öppningen i ligan och kvalitén som finns i laget skulle jag bli förvånad om man inte gjorde ett mål i den här matchen. Gör man första målet är pressen lika stor på båda lagen och ytorna kommer börja öppna sig då båda lagen nog helst undviker förlängning.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Portos senaste match slutade med att båda lagen gjorde mål.

  • Krasnodar är obesegrade i sina fyra senaste matcher i ligan.

  • Ett mål för Krasnodar innebär att matchen kommer gå till förlängning, båda lagen lär vilja undvika det och ytor kommer att öppnas upp.

  • Porto har hemmaplan och kommer vilja gå ut för att visa sina fans att man ska spela Champions League det här året.

Högst odds hittade jag 12/8 kl 14:00 hos Bethard som ger 1.91. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.