Thiem -1,5 set hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/9 kl 11:00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Thiem är den spelare som utmanat trion Nadal, Djokovic och Federer de senaste åren.

  • Thiem fullständigt spelade ut Medvedev i semifinalen.

  • Thiem har endast förlorat ett set under sin väg fram till finalen.

  • Thiem har löst spelet i samtliga sex matcher.

  • Zverev har haft en tendens att förlora set tidigt i matcherna, det har han inte råd med här.

Krigat sig till final

Alexander Zverev är den nya stjärnan på den tyska tennishimlen. 23-åringen har stundtals spelat bländande tennis på vägen fram men har också haft en del problem. Främst tidigt i matcherna där han tappat onödiga set till motståndare antingen i set nr ett eller set nr två. Senaste två matcherna mot kroaten Coric och spanjoren Carreno Busta har Zverev inte alls varit med från början och ska man vara helt ärlig så har han tur att spela den här finalen efter ett 0-2 underläge i semifinalen mot spanjoren.

Men istället plockade Zverev fram sin största styrka i de tre avslutande seten mot Carreno Busta. Krigarinstinkten. Zverev ger aldrig upp i matcherna och ju längre matcherna går, desto större blir hans vinstchans. Fysiken och konditionen är på topp, men mot finalmotståndaren har han inte råd att tappa tidiga set. Då kommer han inte kunna vända. Dock tror jag han har goda möjligheter att ta ett set här och -1,5 känns därför som det högsta man gå för att inte tappa spelvärdet.

Arvtagaren?

Bakom suveränerna Federer, Nadal och Djokovic är det de senaste två åren Dominic Thiem som varit den som varit nära att brotta ner dem. Har varit i flera grand slam finaler de senaste åren men inte fått slå in någon vinnarboll än så länge. Chansen är därför väldigt god nu efter att Federer missat på grund av knäskada, Nadal inte valt att delta på grund av den rådande coronapandemin och efter att Djokovic på ett mycket märkligt sätt åkt ut efter att i stundens hetta i en match blivit arg och skjutit iväg en boll som träffade en linjedomare. Serben således diskad och vägen fram för Thiem var krattad.

Och som han tagit chansen österrikaren. Thiem har spelat fullständigt bländande tennis och har på sex matcher fram till finalen endast förlorat ett enda set. Således har Thiem löst spelet i samtliga matcher under US Open och det har inte på något sätt varit mot dåligt motstånd. Sättet han spelar ut ryske världsfemman Daniil Medvedev i semifinalen var både oväntat och imponerande och i finalen är faktiskt inte motståndet bättre på pappret. Zverev är rankad lägre än Thiem. Goda vinstchanser för österrikaren och jag tror han vinner med minst två sets marginal här.

Speltips.se ger tipset:

Thiem -1,5 set hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/9 kl 11:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.