Helgen kryper sig närmare och varför inte välkomna lördagen med ett härligt kvällsspel under fredagen. Sylvinho resor till Amiens för att ge sig på ett försök att plocka hem tredje trepoängare på säsongen och då spikar vi tvåan.

Match: Amiens – Lyon (Ligue 1) | Speltips: Lyon | Odds: @1.81 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:45

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ingen större överraskning

Det blev en 15:e plats i förra säsongens ligaspel i den franska högstaligan, Ligue 1. Amiens klarade sig undan ett kval till andraligan med endast fyra poäng tillgodo. Laget tog klivet upp till Ligue 1 efter säsongen 16/17 och slutade på en 13:plats med 45 poäng i deras första säsong på Frankrikes största fotbollsscen. Deras 15:e plats med 38 poäng på kontot var alltså ett kliv nedåt och nu har klubben gett sig själva en tuff uppförsbacke redan efter 4 spelade omgångar. Det har inte varit ligans tuffaste motstånd men vi hittar enbart 3 pinnar i poängkolumnen och de kom alla i matchen hemma mot Lille som tappat några spelare efter succésäsongen och andraplatsen under 18/19 och utdelades ett rött kort redan i första halvlek.

Utöver den matchen har vi fått ta del av ett Amiens som spelat ut sig själva i två matcher med att vara för heta och slängt sig in i dueller som slutat i att två av matcherna fått spela med en mindre på plan. En spelstil som kommer bli enormt straffad emot ett lag som Lyon där inviduella skickligheten och snabbheten är på en högre nivå. Amiens skapar oerhört lite målchanser i sina matcher om man jämför med sitt motstånd och har enbart en match där man kommer upp i tvåsiffrigt antal målchanser (10 stycken mot Toulouse). Faktum är att Amiens har skapat minst målchanser i hela Ligue 1 under de fyra första omgångarna.

Tillbaka till vinnarspåret

Lyon sparkade igång säsongen fenomenalt och i ett högt tempo i både offensiven och defensiven, två första matcherna resulterade i två vinster och hela 9-0 i målskillnad. Inget ovanligt när det kommer till detta Lyon, liknande matcher fick vi uppleva under hela förra säsongen. Lyon är ett lag som spelar men det hög intensitet i den sista tredjedelen. Anfallet besitter en otrolig snabbhet och Memphis Depay, Moussa Dembele och Bertrand Traore skapar oreda i motståndarnas backlinje. De två förstnämnde toppar skytteliga tabellen med Depays fyra mål och Dembele ligger strax under på tre. Två spelare som befinner sig i härlig målform och kommer vara ett ständigt hot emot Amiens defensiv.

Efter de två segrarna i säsongsinledning har inte Lyon tagit mer än en poäng på de ytterligare två matcherna. Det beroende på att Lyon tagit rött kort i båda de senaste matcherna och fått utföra matcherna med en man mindre. Nu väntar däremot ett lag som precis som Lyon haft det svårt att hålla sig med fullt manskap på planen och en stor klasskillnad råder när botten tar emot toppen på Stade de la Licorne. Faktum är att Lyon aldrig förlorat emot Amiens i tävlingssammanhang, inte ett enda poängtapp över åtta möten. Åtta matcher, åtta vinster. Nu går Lyon för nionde raka och vi hakar på tåget med att spika tvåan!

Speltips: Lyon

Jag väljer att spela på att Lyon vinner matchen alltså en rak 2. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Amiens har skapat minst målchanser i hela Ligue 1 under säsongsinledningen.

  • Spelet har suttit i alla matcher lagen emellan, 8 stycken raka.

  • Lyon har ligans hetaste målgörare. Depay på 4 mål och Dembele på 3.

  • Lyon och Amines möttes 5 gånger under 2018-2019, Lyon gjorde 11 mål och släppte in 2.

  • Amiens har förlorat 4 utav sin 5 senaste matcher.

Högst odds hittade jag 10/9 kl 14:00 hos Coolbet som ger 1.81. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.