Landslagsuppehåll i all ära, men nu får vi äntligen avnjuta härliga klubblagsfotboll igen! Fredagen bjuder på ett fint möte i The Championship, mellan två lag med rätt så mycket press på sig, som dock ännu inte levererat. Tillställningen handlar om Derby County och Cardiff, var de sistnämnda ofta varnas på bortaplan. Vi lirar på spelet över 1,5 gula kort för Cardiff!

Match: Derby County FC – Cardiff City FC (Championship) | Speltips: Cardiff över 1,5 gula kort | Odds: @1,46 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1,46 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sämre utan Frank Lampard

Nej, det har inte riktigt gått som man velat, sedan Englands legendar lämnat klubben. Med Frank Lampard vid rodret blev det trots allt en sjätteplats i tabellen, vilket gav en chans till avancemang, genom ett kvalspel. Tyvärr gick det inte hela vägen för Derby där och då, men säsongen summerades som godkänd. Inledningen av denna säsong ser nog de flesta inte som godkänd, utan snarare som ett fiasko, sett till förväntningarna. Derby ersatte Frank Lampard med en annan legendar, Philip Cocu, den tidigare storspelaren med ett förflutet i bland annat Barcelona och PSV. En fin bakgrund som spelare, något som däremot inte kan sägas om hans tränargärning i det nuvarande klubblaget. Totalt har det blivit en vinst, tre oavgjord och två förluster. En tillskansad summa på totalt sex poäng, och en placering på 19:e plats i tabellen.

Philip Cocu och hans mannar har inte fått många saker att stämma. De hängivna supportrarna på Pride Park Stadium har inte fått syna en enda vinst på hemmaplan hittills. Den enda segern kom vid bortaspel. Senast kommer laget från två ordentliga brakförluster. De tunga förlusterna innebar tre mål i baken och en oförmåga att överhuvudtaget kunna spräcka sin motståndares nolla. Förlust med 3-0 borta mot Nottingham i cupen och det följdes upp med samma siffror borta mot Brentford i ligan.

En sak som coachen inte misslyckats totalt med är bollinnehavet. Laget har ett snitt på 53 % bollinnehav per match och kan kryddas upp med den passningssäkerheten på 80 %. Detta visar på att Derby kan hålla bollen inom laget och spela runt sin motståndare. Det lär Cardiff sannerligen inte tycka om och frustrationen kommer sannolikt att stiga. Hemmalaget har själva dragit på sig ett antal varningar denna säsong, närmare bestämt tio varningar och ett snitt på över en varning per match. Det lär inte förvåna om Derby kommer till spel med en gruffande inställning. Laget saknar kuggen på mittfältet, Ikechi Ayna.

13 varningar denna säsong

Fjolårssäsongen fick ett olyckligt öde i slutändan. Laget spelade i Premier League och fick se sig degraderade, trots att chansen att stanna kvar hela tiden fanns där och levde kvar säsongen igenom. Det var liksom aldrig över, förrän de sista omgångarna och både klubb och supportrar levde på hoppet. Som ett tröstpris vid nedflyttningen fick man avsluta sin PL-sejour, för den gången, med en fin seger över Manchester United på Old Trafford. Där fick man med sig segersiffrorna 2-0 och kunde åtminstone glädja sig över att få besegra jätten.

Neil Warnock och hans Cardiff har dock hållit tillbaka med sådana prestationer denna säsong. Laget ligger, trots att de spelade i den högsta ligan förra året, bara på en 13:e plats i tabellen, med sina ojämna resultat i två vinster, två oavgjorda och två förluster. De har verkligen inte imponerat nämnvärt och många trodde nog att laget skulle vara med och slåss där uppe, för att kunna få ett snabbt återtåg till finrummet. Så blev det inte. Här står de nu, sex matcher in i säsongen, utan att ha tagit en seger på bortaplan. Istället har det endast blivit två förluster, följt av ett oavgjort resultat i den senaste bortamatchen. Detta har bland annat lett till andra mindre glädjande siffror. Cardiff har dragit på sig 13 (!) gula kort denna säsong, en siffra som gör att de hamnar bland fem av lagen med flest varningar denna säsong. Främst kommer varningarna vid spel på bortaplan. Laget har nämligen fått syna det gula kortet nio gånger på tre bortamatcher denna säsong. Spelet, över 1,5 gula kort, sitter alltså i alla bortamatcher för Cardiff denna säsong. De äger väldigt sällan boll i sina matcher och har ett snitt på blott 39 % i bollinnehav och en usel siffra på 63 % i passningssäkerhet. Detta gör att de mer eller mindre behöver springa och jaga boll genom matcherna. Regelbrotten har hamnat på en hiskelig siffra på hela 86 fouls, vilket utgör de att vara seriens tredje mest fulspelande lag. Frustrationen blir stor och kapningarna, tjafsen och gruffet desto större. Varningarna fördelas jämnt på spelarna i startelvan. Hela fyra olika spelare har två varningar på kontot.

Senaste gången lagen drabbades samman tilldelades Derby segern med 3-1. I den matchen satt spelet och Cardiff åkte på fyra varningar. Värt att nämna är även att Cardiff kommer till spel utan försvararna Sol Bamba, Jazz Richards och Matthew Connolly, målvakten Neil Etheridge och mittfältaren Marlon Pack. Ingen av dessa lirare har dock hunnit spela någonting, förutom den sistnämnde, som gjort två matcher.

Speltips: Cardiff över 1,5 gula kort.

Jag väljer att spela på att Cardiff City FC får över 1,5 gula kort i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cardiff City FC fick fyra gula kort i den senaste matchen lagen emellan.

  • Spelet har suttit i tre raka bortamatcher för Cardiff City FC.

  • Totalt har Cardiff fått 13 varningar denna säsong. Ett av fem lag med flest gula.

  • Derby County FC snittar 53 % i bollinnehav under sina matcher, med 80 % i passningssäkerhet. Cardiff å sin sida har ett snitt på 39 % i bollinnehav och 63 % i passningssäkerhet. Detta kommer nog skapa en matchbild med mycket boll för hemmalaget och spring och frustration för bortalaget. En kapning i mittcirkeln för att stoppa ett anfall, tjafs med domaren eller gruff mellan spelare är inte alltför otänkbara företeelser.

  • Varningarna fördelas jämnt över flertalet spelare i Cardiff City FC. Flertalet som kan “göra jobbet” och dra på sig ett gult kort.

Högst odds hittade jag 12/9 kl 08:00 hos Unibet som ger 1,46. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1,46 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.