Vi riktar blickarna mot Ligue 2 där serieledarna tar emot tabelljumbon under fredagskvällen. Vi väljer sida!

Match: Le Havre-Paris FC (Ligue 2) | Speltips: Le Havre vinner | Odds: @1.78 | Units: 2/5 | Spelstopp: 20:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Serieledare

Le Havre Athletic Club är en fotbollsklubb från staden Le Havre. Klubben grundades redan år 1872 vilket gör den till en av de äldsta klubbarna i Frankrike. Le Havre AC är känd för sina fina ungdomsakademi och har producerat fram flera duktiga fotbollspelare. Till exempel är Manchester City backen Benjamin Mendy och Lassana Diarra fostrade i deras akademi, även Dimitri Payet har spelat i deras juniorlag.

Men det är inte bara akademin som går bra. I skrivande stund befinner sig A-laget i toppen av Ligue 2 efter sex spelade omgångar. Le Havre har imponerat stort i ligaspelet och kan i nuläget titulera sig som serieledare. Det har blivit fyra vinster och två oavgjorda, alltså är laget fortsatt obesegrade i ligaspelet den här säsongen. Deras offensiv har gått som tåget, Le Havre har gjort hela 14 mål på sex ligamatcher. Målproduktionen har främst Tino Kadawere stått för. Den tidigare Djurgårdens IF-anfallaren har stänkt dit hela nio mål vilket gör honom till skytteligaledare. Le Havre har tre raka vinster i bagaget, under fredagen tar de emot tabelljumbon Paris FC. Vi tror på en hemmaseger i detta mötet!

Tabelljumbo

Som sagt innehar just nu hemmalaget Le Havre serieledningen. Men deras motståndare under fredagen befinner sig i andra änden av tabellen. Paris FC tillhörde tredjedivisionen säsongen 16/17, men efter en stark säsong tog klubben steget upp till Ligue 2. Därefter har Paris tillhört toppen under de närmaste säsongerna. Förra säsongen gick så pass bra att laget knep en kvalplats upp till Ligue 1, men föll mot RC Lens i kvalet.

Därmed var klubben Paris FC tippat i toppen även den här säsongen. Men inledningen har blivit allt annat än vad de tänkt sig. Klubben ifrån huvustaden befinner sig längst ner i tabellen efter sex spelade omgångar. De har spelat en oavgjord och sedan förlorat hela fem matcher. Den här säsongen har börjat som en mardröm för gästerna, frågan är hur länge denna negativa trenden kan hålla i sig. Under fredagen reser laget till Le Havre för att ta sig an en oerhört svår uppgift. Vi tror att formsvaga Paris får det hett om öronen under detta mötet. Laget kommer senast ifrån en 0-3 förlust mot Chambly Oise. Paris FC får klara sig utan anfallaren Romain Armand som drog på sig ett rött kort i den matchen. Armand var laget främsta målskytt förra säsongen med sina 13 fullträffar.

Speltips: Le Havre vinner

Jag väljer att spela på Le Havre vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Paris FC har förlorat hela fem av deras sex ligamatcher.

  • Le Havre leder Ligue 2. De har vunnit fyra av deras sex ligamatcher.

  • Le Havre har vunnit deras två senaste inbördes möten.

  • Paris kommer senast ifrån en 0-3 förlust mot Chambly Oise.

  • Paris-anfallaren Romain Armand missar matchen på grund av ett rött kort i senaste matchen.

Högst odds hittade jag 12/9 kl 11:37 hos Coolbet som ger 1.78. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.