Athletic Bilbao har onekligen imponerat under de inledande omgångarna av La Liga. Nu reser man till Mallorca i hopp om att gå upp i serieledning. Man är med all rätt favoriter i matchen, här tar man poäng!

Match: Mallorca – Athletic Bilbao (La Liga) | Speltips: Athletic Bilbao Draw No Bet | Odds: @1.53 | Units: 3/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.53 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tuff uppgift för nykomlingarna

Mallorca är som bekant nykomlingar i pågående säsong av La Liga. Efter tre omgångar har man stått för ett helt okej facit, man vann premiärmatchen hemma mot Eibar men direkt när man stötte på lite tuffare motstånd i form av både Real Sociedad och Valencia stötte man på problem. Med två raka förluster ska man utmana om viktiga poäng när man ställs mot Athletic Bilbao – ett lag som huserar på andraplatsen i tabellen med sina sju poäng efter tre omgångar. De rödvita har varit glödheta hittills i ligan, inte minst defensivt och Mallorca har nu noterats för två raka matcher utan att lyckas näta. Att bryta denna trend mot det defensivt formstarka Bilbao man ställs mot blir onekligen en väldigt svår uppgift. Athletic Bilbao har en ruskigt fin defensiv där till och med anfallare hänger med ner och hjälper till – något de dessutom är väldigt bra på.

Ett mål insläppt hittills

Det har nog inte undgått allt för många att Athletic Bilbao har sett riktigt vassa ut under de tre första matcherna i ligan. Man besegrade som bekant Barcelona i ligapremiären med 1-0 efter ett spektakulärt mål från Aduriz, en vinst som följdes upp med ett kryss borta mot skickliga Getafe. I senaste omgången slog man Real Sociedad med 2-0 hemma på San Mamés. Man är visserligen inte på hemmagräs när man ställs mot Mallorca – men det ska inte spela någon större roll. Samtidigt som Mallorcas offensiv varit väldigt blyg besitter Bilbao som sagt en kompakt defensiv som är svår att få hål på.

Bilbao har endast släppt in ett mål i La Liga hittills, i 1-1 matchen mot Getafe. Ett imponerande facit, inte minst med tanke på att man ställts mot både Barcelona och Real Sociedad. Samtidigt har nyckelspelarna i anfallet, Raúl García och Inaki Williams kommit igång, båda två hamnade i målprotokollet senast mot Sociedad och man ska ha goda chanser till att fortsätta på det spåret mot Mallorca. Trots att Athletic Bilbao ska ha mycket goda förutsättningar till tre poäng under fredagen är det på San Mamés man brukar imponera som mest. Därför väljer vi att backa upp med draw no bet – pengarna tillbaka vid oavgjort. Känns mycket osannolikt att Mallorca lyckas vinna denna matchen.

Speltips: Athletic Bilbao DNB

Jag väljer att spela på Athletic Bilbao draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort). Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Athletic Bilbao är obesegrade efter tre omgångar i ligan, trots att man ställts mot tufft motstånd

  • Athletic Bilbao har endast släppt in ett mål hittills i La Liga

  • Mallorca har spelat två raka matcher utan nättrassel

  • Bilbao’s anfallare Williams och Garcia har kommit igång, man stod för vars ett mål senast mot Real Sociedad

Högst odds hittade jag 12/9 kl 15:00 hos Bet365 som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.53 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.