Ångestladdat möte spelas på Studenternas under fredagskvällen då Sirius tar emot Falkenberg. Sirius har haft ett oerhört tufft schema den senaste tiden men är det kanske här det vänder?

Match: Sirius – Falkenberg (Allsvenskan) | Speltips: Sirius DNB | Odds: @1.55 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bättre borta än hemma

Sirius har haft ett väldigt tufft spelschema på den senaste tiden i Allsvenskan. På de sju senaste matcherna så har man mött: Malmö, AIK, Häcken, Djurgården, Norrköping, Örebro och nu senast Elfsborg på bortaplan. På dessa matcher har man bara lyckats skrapa ihop två poäng vilket kan kännas ganska rimligt med tanke på motståndet. Nu väntar däremot lite enklare motstånd när Falkenberg kommer på besök, matchen är dock väldigt viktig för båda lagens fortsatta överlevnad. Något som är aningen konstigt med Sirius är att man varit bättre på bortaplan än på hemmaplan vilket inte tillhör vanligheten, man har endast lyckats plocka ihop två segrar på Studenternas. Trots de svaga resultaten så finns det ändå spelare med spetskvalitéer som Falkenberg inte har i Philip Haglund och Sam Lundholm.

Trots deras stora problem på senaste så tror jag att det här är en match där man sluter upp och vinner. Hemmaplan och konstgräs ska räknas som klara fördelar när Falkenberg gästar.

Inte vunnit på bortaplan

Falkenberg har samma trend som Sirius fast tvärtom. Spelet på hemmaplan respektive bortaplan är som natt och dag. Hemma är man oerhört stabila och spelar ganska bra fotboll som ger de flesta lagen i Allsvenskan problem att resa dit och bara “städa” av Falkenberg. Det är dessutom på Falcon Alkoholfri Arena som den klara majoriteten av poäng har kommit den här säsongen, närmare bestäm 13 av sina 16 poäng. På bortaplan ser facit betydligt mörkare ut då man ännu inte har vunnit på resande fot. Den bortamatch som stuckit ut mest var deras fina prestation borta mot IFK Göteborg som slutade 1-1, den matchen spelades dessutom på naturgräs vilket är en liten fördel för laget. Mittbacken Carl Johansson gick sönder i matchen mot Hammarby och lär missa den här matchen också. Tungt avbräck minst sagt då han varit en viktig kugge i backlinjen för dem.

Trots att Sirius inte tagit speciellt mycket poäng på senare tid så tror jag detta blir deras chans att visa om man verkligen ska vara kvar i Allsvenskan. De uteblivna poängen kan också förklaras genom de tuffa spelschemat och nu vänder det lite, ettan klickas med garderingen att vi får tillbaka pengarna vid oavgjort!

Speltips: Sirius DNB

Jag väljer att spela på Sirius DNB i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Matchen spelas på konstgräs där Falkenberg haft väldigt stora problem under säsongen.

  • Falkenberg har ännu inte vunnit på bortaplan.

  • Falkenbergs kanske viktigaste spelare Carl Johansson kommer att missa även den här matchen.

  • Sirius har haft ett väldigt tufft spelschema på senaste och nu är deras chans att plocka de poängen som man är i så stort behov av.

  • Sirius har inte förlorat mot Falkenberg på hemmaplan på de senaste fyra mötena lagen emellan.

Högst odds hittade jag 12/9 kl 13:30 hos Unibet som ger 1.55. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.