Match: Brooklyn Nets-New Orleans Pelicans (NBA) | Speltips: New Orleans | Odds: 1,52 | Spelstopp: 01:30 | Spelbolag: COOLBET

Jag kan inte riktigt se New Orleans Pelicans förlora inatt när formsvaga Brooklyn Nets står för motståndet – tvåan är urstark.

Anthony Davies, mina damer och herrar. 23-åringen stod för 40 poäng och 18 rebounds på 29 (!) minuter senast mot New York Knicks, och det är just Davies som burit detta New Orleans på axlarna under säsongen. Med en hel del energi kvar i benen tror jag på en ny superprestation inatt, och jag ser inte hur hemmalaget ska stå emot centertanken. Brooklyn har sett riktigt usla ut på senare tid, sju raka förluster har laget i bagaget inför nattens drabbning och totalt nio förluster på de tio senaste matcherna. Gästerna är betydligt stabilare med sex vinster på de tio senaste, och segern borta mot New York Knicks senast var riktigt härlig att skåda, trots att jag själv rekade Knicks i den matchen. Så fel jag hade!

New Orleans med Davies i spetsen är riktigt bra när de spelar med femmans växel, med andra ord när Davies spelar på sin absoluta topp – något han gjort under större delar säsongen. Ett poängsnitt på 29,1 poäng/match under säsongen är riktigt stabilt, för att inte nämna rebound-snittet på 12,2 rebounds/match. Om bara hans lagkamrater var på samma nivå, då skulle detta lag vara med och hota om play-off-platserna. Mot Brooklyn ska det dock inte finnas några frågetecken, det är seger som gäller och inget annat.

New Orleans har besegrat Brooklyn i de fem senaste mötena lagen emellan, och inatt blir det med största sannolikhet sjätte raka segern. Bara att lasta in – lycka till vid rygg!