Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nilsson är förstecenter.

  • Nilsson är på isen när Färjestad spelar powerplay.

  • Nilsson har gjort 17 poäng på 31 matcher, gör poäng oftare än varannan match.

  • Färjestad har slagit HV71 båda matcherna den här säsongen och ligger långt före HV71 i tabellen.

  • Färjestad har gjort femte flest mål i ligan.

Usel form

HV71 var alltså tippade i toppen av SHL den här säsongen, i skrivande stund befinner man sig under negativt kvalstreck och det finns ingenting som tyder på att trenden är på väg att vända, utan man kommer att få spela för att kriga sig kvar i SHL den här säsongen. Man har 20 omgångar på sig att vända trenden, nu är allt upp till spelarna. Man har som lag hittills släppt in tredje flest mål i ligan och Färjestad har en bra offensiv och bör således kunna utnyttja HV71:s svaga defensiv.

HV71 har också mycket dålig form, så har även Färjestad och det är därför svårt att hitta ett spel på 1X2-marknaden eller i målkolumnerna. Istället måste man se till spetsspelarna i den här matchen. HV71:s spetsspelare är Eric Martinsson och Alexander Bergström rent poängmässigt. Men det är två spelare som gör mycket assist och jag är inte övertygad att HV71 gör många mål i den här matchen.

Segern nödvändig för att hänga på topp 6

Istället väljer jag i den här matchen att fokusera på en Färjestadsspelare som objekt för vårt spel. Färjestad vill hänga på i kampen om topp sex och har trots allt en mycket bättre säsong än HV71, även om man vill vara ett lag som återfinns högre upp i tabellen än sjua. Jacob Nilsson får vi två gånger degen för att göra ett poäng i den här matchen. Det är Färjestads förstecenter som spelar kontinuerligt i powerplay som vi spelar. Bra förutsättningar och Nilsson har gjort 17 poäng på 31 matcher, ett snitt som innebär poäng oftare än varannan match.

Färjestad har också vunnit båda matcherna mot HV71 den här säsongen, båda gångerna med uddamålet. Psykologiskt jobbigt för HV71, som redan har dåligt självförtroende och som dessutom är inne i en spiral med många matcher utan kontinuerliga segrar. Färjestad är också skickliga på att göra just mål. Man har varit det under flera säsonger och även denna säsong så har man gjort fler mål än samtliga lag under dem i tabellen. Endast fyra lag har gjort fler mål, alla på topp fem i tabellen.

Speltips.se ger tipset:

Jacob Nilsson Ö 0.5 poäng hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 10:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.