Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Linköping har nio raka förluster och man börjar allt mer se ut som ett lag för negativt kvalspel

  • Leksand har vunnit fem av sina sex senaste matcher och senast tog man en imponerande seger mot serieledande Rögle på bortais

  • Linköping har stora skadeproblem och saknar flera tongivande spelare

  • Leksand har kravlat sig upp på en kvartsfinalplats och vill allt mer befästa den positionen

  • Leksand har flera spelare i högform medan flera Linköpingsspelare ser ut att hänga med huvudet i match efter match

Imponerande skalp senast

Linköping är inne i en väldigt tung trend och inför torsdagens match är man uppe på nio raka förluster. För ett tag sen sparkade man tränaren Bert Robertsson men någon effekt har man inte alls fått och tränartrojkan med Daniel Eriksson, Johan Åkerman och Nicklas Hävelid har ett tufft uppdrag att ta LHC över det negativa kvalstrecket. Senast åkte man upp till Luleå och gjorde en klart godkänd match, men där man föll till slut med ynka 2–1. Dessutom fick lagkaptenen Jonas Junland utgå efter ett skott på handen och nu ser det inte alls bra ut för Linköping.

För Leksands del är det precis tvärtom gentemot Linköping, formkurvan går rakt upp. Senast mot serieledande Rögle var man klara “underdogs” men vann till slut med 5–2, ett oerhört starkt resultat och nu börjar Leksand allt mer etablera sig på en kvartsfinalplats. Vad ligger då bakom lyftet? En mängd spelare har lyft sig flera hack och målvakten Janne Juvonen är en av dom som studsat upp rejält. Tidigare hade man ett lyxproblem att förstakedjan med Camper, Hrivik och Cehlarik gjorde nästintill alla poäng, men där har spelarna bakom börjat bidra allt mer när det kommer till offensiv produktion.

Tåget lämnar perrongen snart

Just nu är Linköping helt under isen och det finns inte mycket som talar för att man ska kunna undvika ett negativt kval i slutet av säsongen. Lag som Malmö och Oskarshamn, som varit klara kandidater till en jumboplacering har fått allt mer luft under vingarna. Strax ovanför hittar vi HV71 och Brynäs, två lag som jag tror kommer greja det i slutändan. Det är därmed ingen tuff uppgift för Linköpings del. Dessutom saknar man en tongivande spelare som Broc Little som varit skadad en längre tid. Amerikanens skicklighet i det offensiva spelet ska inte underskattas och nu behöver man tillbaka sin stjärna innan tåget lämnar perrongen.

För det gör tåget snart. Men för Leksands del har man redan hunnit slå sig ner på tåget som har anhalt SM-slutspelet. Sett över hela säsongen ser man riktigt starka ut och sett från första matchen har Björn Hellkvists gäng gjort en imponerande resa. Totalt har man tagit fem vinster på sina sex senaste matcher och senaste segern mot Rögle var otroligt stark. Nu ställs man mot ett Linköping i spillror och jag tror att lagets form och skadeproblem blir avgörande här. Bortavinsten klickas.

Speltips.se ger tipset:

Leksand vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 14.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.