Manchester City välkomnar Wolverhampton i den tjugoandra omgången av Premier League hemma på Etihad stadium. Båda lagen kommer till matchen med god form; Manchester City som har målskillnaden 16-0 på sina 2 senaste matcher, och Wolverhampton som lyckades ta sig vidare i FA-cupen efter en seger mot Liverpool med 2-1. Här hämtar vi ett intressant spel från offsidemarknaden!

Match: Manchester City – Wolverhampton (Premier League) | Speltips: Över 2,5 offside | Odds: @1.53 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Hemmalaget öser framåt

Pep Guardiola fortsätter i vanlig ordning att lägga krut på offensiven. Manchester City mötte i sin senaste match League One-laget Burton, som man besegrade med hela 9-0. “City” ligger som bekant på en andraplats i Premier League, 7 poäng bakom Liverpool med en match mindre spelad. Under en presskonferens som ägde rum för ett par veckor sedan fick Guardiola frågan om det var dags att ändra sin taktik för att ha möjligheten att gå om Liverpool i tabellen. Svaret blev ett bestämt nej, Manchester City ska fortsätta spela som vanligt, alltså väldigt offensivt. Guardiola’s taktik innebär inte bara att hans matcher innehåller mycket mål, det produceras även en hel del offsides.

City snittar 2,3 egna offsides per match, och totalt sett 4,2 offsides per match. Man har ett par väldigt offsidebenägna spelare, exempelvis Leroy Sané och Sergio Aguero, som har bidragit till att man löser vårt spel i 8 av sina 9 senast spelade matcher i ligan, och sett till hela säsongen löser man spelet i 15 av 21 matcher. Hemmalagets senaste match var som bekant då man ställdes mot Burton, då man producerade hela 5 offsides själva, och fick 2 emot sig. Manchester City’s otroligt offensiva fotboll går hand i hand med deras höga offsidebenägenhet. Här finns det alltså ingen risk att laget får med sig ett tidigt ledningsmål för att sedan “parkera bussen” – hemmalaget kommer anfalla friskt tills domaren blåser av matchen.

Wolverhampton ser ruggigt bra ut

Nykomlingarna Wolverhampton har stått för en otrolig höst. Klubben huserar i skrivande stund på en stabil tiondeplats i tabellen med en match mindre spelad. En 3-poängare under måndagen skulle innebära en åttondeplats, eller vid en storvinst till och med en sjundeplats i tabellen. Det ska dock mycket till för att lyckas besegra självaste Manchester City på resande fot. Detta betyder dock inte att man kommer ligga lågt och försvara hela matchen, Wolverhampton är ett väldigt skickligt lag på alla plan. I mellandagarna reste man till London för att ta sig an Tottenham, en match som slutade 3-1 i “Wolves” favör. Senaste gången Man City och Wolverhampton möttes i ligan slutade matchen 1-1. Detta blir långt ifrån en enkel uppgift för hemmalaget, trots att man är storfavoriter att säkra 3 poäng.

Wolves snittar 2 egna offsides per match, och totalt sett 3.1 offsides per match. Intressant statistik är att Wolverhampton mött “topp 6-lagen” 8 gånger denna säsong, och löst offside-linan i alla matcher förutom en, en bortamatch mot Chelsea i ligan. Man löser alltså spelet i alla dessa matcher på bortaplan. Under alla dessa matcher har det snittats 5,37 offsides per match, ruskigt lovande siffror. Om vi kikar på inbördes möten kan vi konstatera att lagen mötts två gånger sedan 2017, och löser spelet i båda matcherna. Senaste matchen slutade med hela 7 offsides, och matchen dessförinnan 5 offsides. Wolverhampton’s anfallare Raul Jimenez har själv orsakat 17 offsides på 21 spelade ligamatcher, vilket ger honom en åttondeplats i listan på spelare som orsakats flest offsides i Premier League.

Speltips: Över 2,5 offsides

Jag väljer att spela över 2,5 offsides i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • City löser spelet i 8 av sina 9 senaste ligamatcher

  • Det blir i snitt 4,2 offsides per match i Manchester City’s Premier League-drabbningar

  • Spelet sitter med god marginal i senaste 2 inbördes mötena

  • Wolverhampton löser spelet i 7 av 8 matcher mot “The big six” denna säsongen

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.53 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.