Joakim Östman|13 januari, 2022, 10:50

Jag väljer att spela på Nice i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det tre senaste inbördes mötena.

  • Nice har vunnit deras fyra senaste matcher.

  • Nice har sett till säsongen varit det starkaste av lagen.

  • Nantes har bara vunnit tre av deras tio matcher på bortaplan.

  • Nice har en något bättre trupp och ska vara favoriter i detta mötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Nice att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Lag som imponerat

Ligatvåan Nice startade det nya året i vinnande stil precis som de gjort stora delar av säsongen. Till säsongen rekryterades Lilles titel-vinnande tränare Christophe Galtier och han har verkligen fått fart på sitt Nice. Spelet är väldigt karaktäristiskt med hur Galtier vann ligan med Lille förra säsongen. Nice är täta bakåt och det är laget i Ligue 1 som efter PSG hittills släppt in minst mål, samtidigt är de blixtsnabba i deras omställningsspel vilket har lett till att många matcher gått deras väg denna säsongen. Det gör att vi hittar Nice på en andraplats med trettiosex inspelade poäng och mycket ser lovande ut för fortsättningen. Senast slog Nice Brest på bortaplan trots att de spela med en man mindre från den tjugonde-minuten. Nice lyckades ändå vinna matchen med hela 0-3 vilket återigen får sägas vara mycket imponerande av Galitiers-gäng.

Även Nantes är på många sätt lika fredagens motståndare Nice och även de är täta bakåt och spelar ett omställningsspel. Efter flera säsongers krigade i botten av tabellen har det sett desto bättre ut under första halvan av denna säsongen. Nantes hittas på en nionde plats i Ligue 1 med tjugonio inspelade poäng och de i allra högsta grad med och utmanar om europaplatser. Även om det skulle förvåna mycket om Nantes lyckas ta en europaplats när säsongen summeras, är det iallafall en fingervisning på vilken fin säsong de hittills stått för.

Formstarka 

Inför mötet på Allianz Riviera kan vi konstatera att båda dessa lagen var i väldigt fin form före uppehållet. Nice vann även deras första match efter uppehållet vilket gör att de har vunnit deras fyra senaste matcher. För Nantes blev det delade poäng på det nya årets första match när de på hemmaplan spelade 0-0 mot Monaco. Det ska dock sägas att Nantes är obesegrade i deras sex senaste matcher och vi kan fastslå att deras självförtroendet är högt. Jag håller ändå Nice som favoriter på förhand i detta mötet då de är det bättre laget och på hemmaplan är detta en match de ska vinna.

Trots att det på inga sätt kommer bli en lätt batalj för Nice ser jag över säsongen att de har varit starkast av lagen. Nice har även haft hyfsat lätt mot Nantes under det senaste säsongerna och de har vunnit det tre senaste inbördes mötena. Nice har imponerat under hela säsongen hittills och med formen de visade senast förväntar jag mig att det löser tre poäng. Nantes har dessutom inte imponerat märkbart på bortaplan där de bara vunnit tre av deras tio spelade matcher. Givet dessa förutsättningarna synas därför hemmasegern till ett väldigt fint odds!

fotboll, Ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Nice - Nantes
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.