En måndag utan några matcher av högre kaliber och vi riktar därför blickarna mot Italien där ett av storlagen går in i åttondelsfinal i cupen. Här ställs man mot betydligt sämre motstånd, vilket jag tror kommer synas i målprotokollet.

Match: Roma – Virtus Entella (Coppa Italia) | Speltips: Roma över 2.5 mål | Odds: @1.70 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

Jagar Champions League-plats i Serie A

Roma har inte alls stått för någon bra säsong där man blandat vissa bra insatser med flertalet dåliga. Bland annat har man tappat ledningar på hemmaplan som aldrig förr och man ska vara glada att hoppet om Europaplats fortfarande lever i allra högsta grad. I nuläget bara två poäng upp till fjärdeplatsen som innehas av största rivalen Lazio.

Just faktumet att säsongen inte gått som förväntat för Romas del gör att jag tror att man fokuserar lite mer än vanligt när det kommer till cupspel, drömläge att avancera till kvartsfinal här och jag tror man vill göra processen kort med det betydligt svagare motståndet. En cupseger ger ändå lite tillbaka till fansen och därför tror jag det blir viktigt för Roma att inte ta för lätt på den här matchen.

Spelarmässigt har man flera skickliga namn offensivt som ska kunna lösa vår lina. Troligtvis kommer inte bästa elvan att ställas men bland offensiva spelare som Patrik Schick, Justin Kluivert, Edin Dzeko, Cengiz Under och Diego Perotti lär åtminstone någon spela och det räcker långt mot ett försvar som är vana med lägre tempo.

Skrällde i sextondelsfinalen

Vilka är då Virtus Entella undrar ni? I nuläget befinner man sig i Serie C, den tredje italienska divisionen där man ligger bra med i toppen av det som kallas grupp A. Man har dessutom av någon anledning betydligt färre spelade matcher än konkurrenterna i toppen vilket gör att om man spelar sina kort rätt har man möjlighet att leda serien när 20 omgångar är spelade.

Vad är det då för skräll jag nämner? Jo, i den senaste omgången av Coppa Italia slog man ut Serie A-klubben Genoa efter en mycket underhållande och dramatisk match där det var 2-2 vid full tid, Genoa återtog ledningen under förlängningen men Virtus Entella kvitterade sedan till 3-3 i spelminut 122 av matchen och lyckades sedan fullborda skrällen på straffar. Det som inte ska glömmas är att Roma är bättre än Genoa både breddmässigt och spetsmässigt. Fler utvilade spelare som vill spela till sig en plats i startelvan kommer ställas här och då tror jag inte Virtus Entella orkar stå emot och därför ramlar minst tre mål i bakom målvakten Samuele Massolo.

I övrigt ska man också hålla utkik efter forwarden Simone Icardi. Två mål mot Genoa och en eventuell fara för Romas försvar.

Speltips: Roma över 2.5 mål.

Roma är många nivåer bättre än Virtus Entella och det tror jag kommer visa sig i målprotokollet. Roma över 2,5 mål spelas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Roma har en strulig säsong hittills och att gå långt i cupen kan rädda en del.

  • Roma är klasser bättre än Virtus Entella.

  • Roma har bättre bredd än Genoa som Virtus Entella slog ut senast. Bättre spelare kommer sätta försvararna på prov.

  • Virtus Entella drog på sig tre straffar mot Genoa, det har man inte råd med här.

Unibet ger oss 1.70 för spelet. 2/5 units investeras!

Rygga till 1.70 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.