Joakim Östman|12 januari, 2022, 15:36

Jag väljer att spela på St Louis i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • St Louis har vunnit deras två senaste matcher.

  • Seattle har förlorat deras sex senaste matcher

  • St Louis är 7-2-1 på deras tio senaste matcher.

  • Seattle är 1-7-2 på deras tio senaste matcher.

  • St Louis är extremt starka hemma i Enterprise Center.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

St Louis att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Usel form

Seattle fortsätter att gå tungt likt det gjort under stora delar av säsongen, inför matchen mot St Louis är de utan seger i deras sex senaste matcher. Senast Seattle tog en tvåpoängare var den 15 december i hemmamötet mot San Jose. Vi kan därför fastslå att formen är usel men egentligen är det ingen större skräll att laget går tungt. Det var en hel del märkbart konstiga beslut som togs i deras expansionsdraft, jag med flera förstod inte riktningen Seattle ville ta med det sammansatta laget. Seattle-laget är egentligen inte heller bättre på pappret än vad det har presterat hittills. Likväl ska Seattle kunna prestera bättre än de lyckats med under den senaste perioden.

I hemmalaget St Louis är minerna desto muntrare efter en väldigt stark period. St Louis har verkligen växlat upp och de har vunnit fyra av deras fem senaste matcher. St Louis har ett matchfacit på 21-10-5 och hittas med det på en tredjeplats i Atlantic divisionen. I en jämn Atlantic divisionen är de dessutom bara tre poäng bakom divisionsledarna Nashville. Lagets stjärncenter Jordan Kyrou har verkligen visat vägen på sistone med elva poäng på det fem senaste matcherna. Han likt hela St Louis laget ser väldigt bra ut för tillfället och det ska bli intressant att följa utvecklingen under fortsättningen på säsongen.

Blir tredje raka

St Louis kommer från två raka segrar där de senast slog Dallas på hemmaplan med 2-1, efter att ha gjort båda deras mål i matchens sista minut. Det blev en ny moralhöjande seger och St Louis ser verkligen ut att vara ett givet slutspelslag. För Seattle blev det likväl återigen förlust denna gången mot Colorado trots att det länge såg ut att gå mot segern, men efter att de tappat en 1-3 ledning blev det åter en tung förlust till slut. Matchen slutade 4-3 och här kommer det behöva prestera betydligt bättre om det ska störa St Louis på fredagsnatten.

Detta blir första mötet mellan lagen denna säsongen och här håller jag St Louis som stora-favoriter. St Louis är i princip bättre på varje position och detta är en match de bara ska vinna. Hemma i Enterprise Center har St Louis varit starka hela säsongen och detta är en av lagets lättare uppgifter. Medans Seattle enbart lyckats vinna fyra av deras femton spelade matcher på bortaplan. Sett till lagens form ska det inte heller vara något snack då hemmalaget är i ett gyllne slag. Givet dessa förutsättningarna känns spelet självklart, här vinner St Louis komfortabelt och tar med det tredje raka segern.

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
St Louis - Seattle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.