Huddinge –2.5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/10 kl 15.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Huddinge är ett av de bästa lagen i serien och en av favoriterna i Hockeyettan östra den här säsongen

  • Sollentuna har en otrutinerad trupp som kommer få kämpa i botten av tabellen

  • Huddinge har vunnit alla tre matcher den här säsongen och gjort 24 mål framåt på dessa matcher

  • Sollentuna har en svag offensiv och har enbart lyckats göra sex mål på fyra matcher den här säsongen

  • Sollentuna har aldrig lyckats vinna mot Huddinge i seriesammanhang och senast lagen möttes vann Huddinge med 6–1

Båda lagen med tunga spelartapp

Sollentuna har länge varit ett lag i Hockeyettan som kämpat för att etablera sig högre upp i tabellen. Sedan man tog steget upp från Hockeyettan 2015 har man dock haft svårt att ta det riktiga steget till att bli en seriös utmanare för spel i Allettan. Nu får man dock sikta på att hålla sig kvar, i alla fall om man ska tro experterna. Sollentuna har tappat flera viktiga pjäser och har ett ungt lag den här säsongen. Största tappen är poängfarliga forwards som Simon Brännvall och Lucas Lagerstedt.

För Huddinges del har man länge varit ett av Hockeyettans starkaste lag. Man har en bra grundstomme och har länge haft det, något som visat sig vara ett framgångsrecept. Förra säsongen åkte man ut i playoff 2 mot ett formstarkt Vimmerby, något som ändå får anses som ett fiasko. Huddinge ansågs förra året vara en av favoriterna till att plocka ett plats i Kvalserien. Nu får man inrikta sig på att gå den långa vägen igen, men i år med sämre förutsättningar. Tapp som Niclas Lehmann, Victor Andersson, Gustav Ahnelöv och Jesper Cederberg svider hårt.

Snittar åtta mål per match

Huddinge har tappat en hel del, men man har ändå ett bra lag. Det säger något om lagets grundstomme som i år ska bära laget. Utöver det har man fyllt på med unga AIK-spelarna Sebastian Frantz och Simon Wassberg, poängkungen Christian Blomqvist och Södertäljebacken Filip Pilö. Dessutom har forwarden Joakim Hälleström återvänt till klubben efter ett år i Vita Hästen. Det är ingen tvekan om att Huddinge fortfarande har ett bra lag och den här säsongen har man öppnat starkt. På tre matcher har man tagit tre raka segrar och dessutom gjort 24 mål framåt, ett snitt på åtta (!) mål per match.

Nu möter man Sollentuna som kommer att få rikta in sig på att kämpa i botten av tabellen. Huddinge är helt klart ett bättre lag och jag tror vi kommer få se en komfortabel seger här, man är dessutom ett lag som av tradition gillar att göra mycket mål framåt, något som inledningen visat på. Det borde finnas god potential för en storseger här för Huddinges del, kanske inte med 10–4 eller 10–3 som i senaste matcherna mot Segeltorp och Hanviken, men absolut med ett par måls marginal. Därför väljer jag att spela Huddinge –2.5 till 1.96.

Speltips.se ger tipset:

Huddinge –2.5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/10 kl 15.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.