Timrå vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/10 kl 12.50

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tingsryd har två raka förluster och förväntas få slåss nere i botten av tabellen i år

  • Timrå har öppnat starkt och har två raka storsegrar mot lag som BIK Karlskoga och Västerås

  • Tingsryd har ett betydligt svagare lag än Timrå

  • Timrå har flera spelare i toppform och dessutom spetsat laget med Isac Lundeström och Jesper Boqvist

  • Tingsryd har enbart lyckats vinna två av de 14 senaste matcherna mot Timrå

Vass förstakedja

Tingsryd öppnade HockeyAllsvenskan med två raka vinster när Almtuna besegrades två gånger om i Nelson Garden Arena. Sedan dess har det gått tyngre. Västerås blev numret för stora på bortaplan och när AIK kom på besök i söndags ledde man efter första perioden med 2–0, men tappade och förlorade till slut med 3–5. En helt okej inledningen på seriespelet då det här är ett lag som kommer få inrikta sig på att undvika en bottenplacering. Spelarmaterialet ser tunt ut och laget saknar spetsen som krävs för att kunna utmana högre upp.

För Timrås del har man visat inledningsvis varför man är topptippade den här säsongen. I senaste två matcherna har man vunnit med 7–1 och 4–1 mot BIK Karlskoga respektive Västerås, två lag som förväntas utmana om tabellplaceringar högre upp. I senaste matchen mot Västerås kunde man matcha en förstakedja med Jonathan Dahlén, Isac Lundeström och Jesper Boqvist, en kedja som skulle kunna spela i NHL vanligtvis. Med NHL-lånen man plockat in får Timrå en helt ny tyngd i sitt lag och senast var det tungan på vågen, Jonathan Dahlén gjorde nämligen ett hattrick.

Mardrömsstatistik för smålänningarna

Här ser jag inte riktigt att Tingsryd ska ha någon vettig chans. Man kan sprattla till ibland men det är inte många poäng som kommer att plockas mot topplagen i år. Därför blir det extremt viktigt att man just vinner mot lagen som är förhandstippade att husera i botten av tabellen. Ingen match i den här ligan är självklar men just nu ser jag inte en tillstymelse att hemmalaget kan utmana Timrå här. Gästerna har just nu ett oerhört bra lag och flera av Tingsryds spelare i förstakedjan skulle knappt ta en plats på fyra kedjor i Timrå.

Inte nog med att Timrå har ett starkare lag så är medelpadingarna ett riktigt mardrömsmotstånd för hemmalaget. I senaste 14 matcherna mellan lagen så har Tingsryd enbart vunnit två av de 14 senaste matcherna. Jag tror att ett Timrå med en bra formkurva och ett starkt manskap blir alldeles för svåra för Tingsryd. Lägg därtill att flera spelare hos gästerna öppnat riktigt starkt och har med sig en fin form. Timrå har ett guldläge att kunna plocka hem tre poäng från den här drabbningen. Rak tvåa spelas till 1.58.

Speltips.se ger tipset:

Timrå vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/10 kl 12.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.