Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Linköping är näst sist efter tio matcher och man har enbart vunnit tre av dessa matcher den här säsongen

  • Frölunda toppar tabellen och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher

  • Linköping förlorade stort senast i en måstematch mot Djurgården på Hovet där man föll man klara 6–2

  • Frölunda har seriens starkaste försvar och två toppmålvakter i Johan Mattsson och Niklas Rubin

  • Linköping har förlorat elva av sina 13 senaste matcher mot Frölunda

Tvärstängt bakåt

Linköping ser återigen ut att få ställa in sig på en bottenstrid. Förra året kom man undan ett negativt kval med blotta förskräckelsen och den här säsongen ser det ut som att man får rikta in sig på att försöka upprepa den bedriften. Huvudtränare Bert Robertsson har inte alls fått den start han velat sedan han kom till klubben inför förra säsongen och stjärnspelare som Jonas Junland och Andrew Gordon har inte alls fått det att stämma inledningsvis. Fortsätter kräftgången på det här sättet kan Linköping mycket väl hamna i ett negativt kval till HockeyAllsvenskan.

För Frölundas del är det helt skilda världar jämfört med dagens motståndare. Roger Rönnbergs gäng har återigen visat att man ska slåss om SM-guldet sent i vår och det är mycket som talar för det om det fortsätter så här. Vad gör man då bra? Lagets defensiv är mycket bättre än på flera år. Målvaktsparet med Johan Mattsson och Niklas Rubin håller hög nivå och försvaret framför är av toppklass. Hittills har man släppt in 27 mål på 15 matcher, en imponerande siffra. Framåt sett ser det även där väldigt bra ut, men man saknar fortfarande att en sådan spelare som Jan Mursak börjar producera ordentligt med poäng, något som blivit bättre på slutet men slovenen kan betydligt mer.

Förlorade stort senast i viktig match

Här ska det vara stor skillnad mellan lagen. Linköping har stora problem och många tänkte att man skulle följa upp tisdagens vinst mot Skellefteå med att kunna utmana ett formsvagt Djurgården på bortais, men så blev det icke. Djurgården vann med klara 6–2 och Linköping kastade återigen bort en chans att ta tre tunga poäng. Nu ställs man mot ett starkt Frölunda som har bra form, flera produktiva spelare och en serieledning som man vill dryga ut.

För det är väldigt tajt uppe i tabelltoppen. Strax bakom Frölunda hittar vi Rögle som är just nu formstarkast i hela SHL. Vid förlust riskerar man att tappa serieledningen och därför blir det extra viktigt för Frölunda att ta tre poäng här mot ett sämre motstånd. Nu har man tre raka raka vinster med sig in här mot motstånd som Örebro, Luleå och Färjestad. Tre svåra matcher som Frölunda klarat med bravur. Nog borde man kunna ta ytterligare en trepoängare här mot ett sämre Linköping? Raka tvåan spelas till 1.93.

Speltips.se ger tipset:

Frölunda vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/11 kl 09.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.