Daniel Jacobsson|13 november, 2021, 12:24

Jag väljer att spela på Portugal i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Portugal är det starkare landslaget.

  • Portugal har Cristiano Ronaldo från start, tillsammans med andra mycket kvalitetsrika spelare.

  • Portugal spelade 2-2 mot Serbien på bortaplan.

  • Portugal har bara släppt fyra mål under kvalet, två av dessa kom mot just Serbien på bortaplan. Defensiven skall visas som ett utropstecken dock.

  • Serbien är formstarkt, men inte riktigt på samma nivå som Portugal. Det tror jag att vi får se i ett avgörande möte som detta.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Portugal hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Favorit till VM

Portugal har satt sig i klistret inför sista omgången i VM-kvalet. Den utpekade och på förhand klara förstaplatsen har blivit hotad. Nu väntar ett helt avgörande möte med tvåan Serbien under söndagen, ett möte där segraren går till VM, medans tvåan får spela play off. Kniven mot strupen alltså och det har man fått efter poängtappet mot Irland på bortaplan senast, där man spelade 0-0 och därmed bjöd in Serbien i matchen om VM-platsen. Nu väntar hemmaplan och det är som gjort för att en viss Cristiano Ronaldo skall skjuta sitt Portugal till VM. Lite den känslan har jag faktiskt.

Portugal är för övrigt ett av de landslagen som vaknat till liv senaste säsongerna. Mycket tack vare att man fått fram nya nyckelspelare bakåt, men också framåt tillsammans med nyssnämnda Ronaldo. Jag syftar på spelare som Ruben Dias, från Manchester City och Bruno Fernandes, från Manchester United, till exempel. Det här är två spelare som sticker ut i den enorma bredd som Portugal faktiskt skaffat sig, riktigt den bredden finns inte hos bortalaget och det tror jag blir avgörande. Portugal är bättre på flera platser i startelvan.

Laddat rejält

Serbien fick inte den extra matchen i VM-kvalet under denna samlingen utan fick istället träningsspela mot VM-värden Qatar senast. En klar och tydlig seger blev det, en seger som både visar att man är redo för Portugal-matchen, men också att man vara medvetna om läget man fått i och med krysset mellan Portugal och Irland. Serberna har fått den utgångspunkt man velat ha och all press ligger såklart hos stornationen Portugal inför det helt avgörande mötet under söndagen. Hur kommer detta sluta då? Ja, det har jag berättat tidigare under reken, men matchbilden lär vara relativt öppen och Serbien lär få sina möjligheter framåt.

Ser vi till Serbiens trupp och deras möjligheter så hittar vi omgående en del rejält formstarka spelare, däribland Serie A-spelarna Dusan Vlahovic och Sergej Milinkovic-Savic. Dessa två bildar anfall med Championship-skyttekungen Aleksander Mitrovic och Ajax-stjärnan Dusan Tadic. Dessa fyra har satt skräck i många motstånd under kvalet. Den frågan vi ställer oss är om man räcker till mot stornationen man möter under söndagen? Säkerligen, men i den här typen av möten ser jag fler matchvinnare i Portugals lag.

fotboll, vm kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Portugal - Serbien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.