Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Målspelet har suttit i fyra av deras fem senaste inbördes möten.

  • Rayo Vallecano har löst överspelet i fyra av deras sex senaste ligamatcher.

  • Girona har två fina segrar i bagaget.

  • Girona har mäktat med fyra mål framåt i deras två senaste ligamatcher.

  • Det är viktiga poäng som står på spel när båda lagen jagar en kvalplats.

Drömmer om en uppflyttning

Vi håller ett extra öga på den spanska andraligan när Girona tar sig an konkurrenten Rayo Vallecano. Det är två lag som presterat likvärdigt under första halvan av ligasäsongen. Efter 17 spelade ligamatcher hittas båda lagen på vars 27 poäng i tabellen, en skörd som ger en sjunde och åttondeplats för tillfället. Girona och Rayo Vallecano har faktiskt ett exakt samma facit med åtta vinster, tre oavgjorda och sex förluster. Därmed förväntar vi oss en jämn tillställning under måndagskvällen.

Hemmalaget Girona var med och kampades i toppen av tabellen förra säsongen. De slutade på en femteplats vilket gav klubben en chans i La Liga-kvalet. Men kvalspelet fick sig ett snöpligt avslut, Girona förlorade nämligen kvalfinalen mot Elche med ynka 0-1. Nu får klubben ta sats igen för att försöka nå drömmen om en uppflyttning till det spanska finrummet. Med två raka segrar i bagaget kommer Girona fulla med självförtroende inför måndagen. Överspelet har suttit i deras två senaste ligamatcher och vi tror på en liknande historia här!

Jagar en kvalplats

Hemmalaget Girona fick sig ett snöpligt avslut i kvalfinalen förra säsongen, men även gästerna Rayo Vallecano hade ett tråkigt avslut i Segunda Division. De sistnämnda missade nämligen La Liga-kvalet med endast en ynka poäng. Konkurrenten Elche knep den sista platsen och Rayo fick nöja sig med en sjundeplats i tabellen.

Nu har det gått ett tag men Rayo Vallecano hittas på en sjundeplats även den här säsongen. Men nu har klubben fortfarande en stor chans att klättra i tabellen när ungefär halva ligaspelet återstår. En trepoängare under måndagen skulle kunna innebära att gästerna kliver upp på en efterlängtad kvalplats. Den absoluta toppen har dragit ifrån rejält men annars är det väldigt jämnt i kampen där uppe. Rayo har löst överspelet i fyra av deras sex senaste ligamatcher och kommer senast ifrån en fin 2-1 vinst över UD Logrones.

Speltips.se ger tipset:

Över 1.5 mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 14.58

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.