Speltips:

Jag väljer att spela på över 2,5 mål och båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

över 2,5 mål & båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mainz löser spelet i sex av sina sju senaste matcher

  • Dortmund har snittat över fyra mål per match sett till de sju senaste matcherna

  • Dortmund har flertalet nyckelspelare i offensiven som infinner sig i ruskigt bra form

  • Mainz har snittat 4,57 mål per match sett till de sju senaste matcherna

  • Spelet sitter i fem av Dortmunds sju senaste

En bruten vinstsvit

Mainz må ligga rätt kasst till i Bundesliga tabellmässigt, men de vinster man radat upp under de senaste veckorna har onekligen varit väldigt imponerande. Trots att man endast är tre poäng från nedflyttningszonen har laget noterats för vinster mot såväl Eintracht Frankfurt som Darmstadt och Hoffenheim. De sistnämnda slog man med osannolika 5-1, trots att man var på resande fot. Men, inför den fjortonde omgången hann verkligheten komma ikapp. Man ställdes då mot Augsburg i en tillställning man gick tomhänta ur. Mainz kommer alltså inte till mötet mot Dortmund med den vinstsviten man hade hoppats på.

En gemensam nämnare i Mainz matcher de senaste veckorna har varit att man alltjämt bjuder på målkalas. Ser vi till lagets sju senaste matcher kan vi konstatera att man snittat skyhöga 4,57 mål per match. Tveksamt om många fler andra lag från Europas toppligor lyckats fixa fram liknande statistik. Vårt spel, att båda lagen gör mål och att det blir minst tre mål i matchen, det löser man i sex av de sju senaste. Nu är det dessutom inte ett lag med defensiv approach man ställs mot. Dortmund spelar offensiv fotboll dem med.

Snittat över fyra mål per match

Dortmund ser ut att ha kommit ur sin formsvacka när man nu vunnit tre raka matcher. Ett tag ifrågaställdes Lucien Favre’s position i klubben, en diskussion som lugnat ner sig lite efter de senaste veckornas framgångar. Dortmund har inte bara fixat fram en fin vinstsvit, man avancerade dessutom vidare i Champions League efter att ha besegrat Slavia Prag på hemmaplan. De gulsvarta går således in som favoriter här mot Mainz, frågan är bara hur stora favoriter man egentligen borde vara. Dortmund har knappast imponerat på bortaplan under säsongen, faktum är att man ligger på en tiondeplats i en tabell över spel på bortaplan i Bundesliga. Ett målspel känns onekligen tryggare, inte minst med tanke på statistiken Dortmund har skaffat sig.

Likt Mainz har även Dortmund haft ett skyhögt målsnitt på över fyra mål per match sett till de sju senaste matcherna. Detta mycket tack vare talangen Jadon Sancho. Engelsmannen har gjort mål i fem raka matcher och sett till hela säsongen har anfallaren stått för nio mål och tio målgivande passningar på arton matcher i Bundesliga och Champions League. Även Marco Reus och Thorgan Hazard är två nyckelspelare som infinner sig i god form.

Speltips.se ger tipset:

över 2,5 mål & Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.