Speltips:

Jag väljer att spela på Mora över 2 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Mora över 2 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 15.10

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora har en hel del offensiv kraft i laget sedan man plockade in en trio med transatlanter

  • Västerås defensiv har svårt att prestera flera matcher i följd och oftast släpper man in en hel del mål

  • Under Moras tolv senaste matcher har man gjort två mål eller mer i nio av matcherna

  • Västerås skickar in en matchotränad Calle Själin i laget och det borde ta ett tag för backen att ställa om

Åtta raka vinster

Mora åkte ned från SHL och trots att flera trodde att laget skulle få det tufft så var det få som trodde att laget skulle vara nästjumbo efter lite mer än halva serien spelad. Främst är det inledningen på serien som stört laget och under en period vann man väldigt få matcher och hade svårt att göra mål. Nu har man skruvat på ett antal grejer och det har gett effekt, ingen stor sådan men en effekt. Laget gör fler mål och kan utmana mer och mer för varje match som går. Framöver kommer Moras matcher att bli värdefullare då lag som Kristianstad, Västervik och AIK halkar efter och inte tar så mycket poäng.

Västerås har imponerande åtta raka vinster och senast övertygade man rejält genom att besegra Björklöven i förlängning. Man var inte spelförande i matchen men höll Björklövens stjärnor på utsidan vilket gjorde att man sällan fick till några bra lägen framför målet. När väl skotten kom igenom var det Jesper Myrenberg som stod i vägen för det mesta. I och med lagets vinstsvit så har man fått kontakt med lagen i toppen av tabellen och skulle man fortsätta på inslagen väg så kan man börja klättra steg för steg.

Transatlanterna ger offensiv kraft

Trots att Västerås senast kommer från en defensiv stark insats här så tror jag att Mora ändå kan få chansen att göra lite mål här. Efter att man plockat in offensiva krafter i Brant Harris, Dustin Gazley och Brendan Ranford så har man ett rejält offensivt hot. Sedan trions ankomst så har man hunnit spela tolv matcher, en gång har man blivit nollade och två gånger har man lyckats göra ett mål. Annars så är man med i dom flesta matcher och nu behövs bara försvarsspelet slipas till så kan nog Mora börja blicka upp i tabellen.

Västerås har som sagt åtta raka vinster och man imponerar stort. Förbättringspotentialen ligger i att släppa in mindre mål och trots att lagets målvakter ofta storspelar så släpper man in ett par mål vilket gör att offensiven måste göra en toppinsats för att kamma hem poängen. Laget har även skadeproblem på backsidan vilket gjort att man saknar Morgan Hassel och Calle Ehrnberg. Inför lördagens match har man plockat in Calle Själin från Leksand och det är en bra värvning, bara han får spela igång sig. Nu har han matchats sparsamt i SHL och måste få upp ett riktigt matchtempo. Känslan säger att Västerås svit ryker snart och nu möter man ett lag med offensiv kraft. Mora över 2 mål spelas till 1.81.

Speltips.se ger tipset:

Mora över 2 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 15.10

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.