Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Midtjylland har vunnit sju av deras elva ligamatcher den här säsongen.

  • Spelet satt i deras senaste inbördes möte.

  • Odense har varit oerhört ojämna i ligaspelet. De har endast vunnit en av deras fyra senaste ligamatcher.

  • Midtjylland vann ligan förra säsongen med hela nio poäng ner till tvåan Köpenhamn.

  • Champions League-gruppspelet är över för Midtjylland, därmed kan laget lägga allt fokus på ligaspelet igen.

Inte tillräckligt starka för topp sex

Måndagen är kommen och vi bjuds på ett relativt snålt utbud. Den danska högstaligan bjuder däremot på ett spännande möte mellan Odense och serieledarna Midtjylland under måndagskvällen. Superligaen består totalt av tolv lag den här säsongen, topp sex går vidare till Championship-round efter 26 ligaomgångar. Väl i Championship Round avgörs det vem som ska få lyfta den ärofyllda ligapokalen.

Hemmalaget Odense har inte varit tillräckligt bra för att vara med och utmana i den så kallade Championship Round. Förra säsongen slutade Odense på en niondeplats i tabellen efter 26 spelade omgångar. Därmed fick Odense istället tillhöra Relegation Round där ett säkrat kontrakt stod på spel. Klubben löste uppgiften och förnya det viktiga Superligaen-kontraktet. Nu har det gått elva omgångar av den nya ligasäsongen och Odense hittas på exakt samma placering, nämligen en niondeplats. Hemmalaget har haft det väldigt svårt att hålla en jämn nivå under dessa omgångarna. De har endast vunnit en av deras fyra senaste ligamatcher dessutom.

Dominerar den danska ligafotbollen

Gästerna Midtjylland dominerar den danska ligafotbollen just nu. Förra säsongen fick Midtjylland lyfta den ärofyllda ligapokalen vilket var den tredje gången i klubbens historia. Laget fullständigt krossade allt motstånd när de vann Superligaen med hela nio poäng ner till storklubben FC Köpenhamn. De sistnämnda har haft ett par brokiga säsonger på sistone och då har Midtjylland klivit fram och axlat rollen som storfavoriter.

Även den här säsongen hittas Midtjylland högst upp i tabellen. Efter elva spelade omgångar har gästerna spelat in hela 23 poäng i ligaspelet. Deras facit lyder sju vinster, två oavgjorda och två förluster såhär långt. De har dessutom haft ett tufft schema med både liga och Champions League-spel. Men CL-gruppspelet är nu avslutat och Midtjylland kan satsa fullt på Superligaen igen. Gästerna är det klart bättre laget och spelet satt i deras senaste inbördes möte.

Speltips.se ger tipset:

Midtjylland vinner hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 12.06

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.