Speltips:

Jag väljer att spela på att Barcelona gör över 1,5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Barcelona över 1,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 09.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i två raka matcher lagen emellan.
  • Spelet sitter i sex av Barcelonas sju senaste matcher.
  • Barcelona börjar verkligen hitta rätt i sitt spel och har en sylvass offensiv.
  • Hemmalaget har sett lite svajiga ut på sistone. Bara två vinster på de sex senaste.
  • Gästerna har sju raka vinster och behöver dessutom få segerraden att fortgå om de vill haka på i toppen.

Ett ganska bra lag – men för många dalar

Det är på något sätt ganska svårt att inte charmas av detta Real Sociedad. Kanske har det till viss del att göra med faktumet att en duktig uppåtkommande svensk befinner sig i laget. Men det är nog inte hela förklaringen. Detta är ett baskiskt lag som tar kliv i sin utveckling och har krigat sig till en placering i toppen i årets La Liga. Inledningen var fin och man hade en period med en hel del vinster. Problemet är dock att man ofta hamnar i fällorna och går på de där onödiga förlusterna. Vore det inte för de övriga lagens underprestationer, hade man nu varit en mycket längre bit ifrån första-, andra- och tredjeplatserna. Real Sociedad ligger i skrivande stund på fjärdeplats med sina 27 poäng. Och formen är inte heller den bästa. Man har verkligen inte ställts mot de starkaste av motstånd på senare tid, men har trots det fått svårt att få till det.

Inför denna match har La Real bara lyckats få med sig två vinster på de sex senaste matcherna. Fortsätter det på denna väg, så kommer vi att få se ett lag som sakta men säkert ramlar ner en del tabellplaceringar. Varken defensiven eller offensiven har suttit riktigt och mot en riktigt skarp kraft som börjar hitta rätt hos Barca, kommer man få svårt att hålla emot.

Till matchen ser de ut att få klara sig utan David Zurutuza, Aritz Elustondo och Illaramendi.

Spanska giganten börjar vakna till

Mot Inter senast var det inte något snack om saken egentligen. Barcelona åkte till ett fullsatt, kokande San Siro och ställde upp med ett väldigt reservbetonat lag. Experter runtom i hela världen förutsåg en seger till Inter, om än tuff. Och det var ju egentligen det logiska. Men så blev inte fallet. Reserverna, och ju längre matchen led, även ersättarna gjorde jobbet och gick dessutom ur den kampen som vinnare.

Det symboliserar någonstans vart Barcelona är på väg. Spelet har kommit igång och målen börjar ramla in. I synnerhet handlar detta om att man faktiskt har fått igång den där åtråvärda och fullspäckade offensiven. Luis Suarez bombar in mål, Lionel Messi gör sin grej och en yngling som Ansu Fati lyckas även han. Hittills har Barcelona inte riktigt varit ett lag vi känt igen, men för varje match som går fortsätter Valverdes mannar att följa vägen i rätt riktning. Nyss nämndes att målen har börjat komma och det lyfter vi upp ytterligare en gång. Ett spel på över 1,5 mål från Barcelona sitter i sex av lagets sju senaste matcher. Lägg därtill att de kommer från sju raka vinster och kommer att gå för ytterligare en, med tanke på att de vill haka på i toppen. Dessutom har de gjort jobbet på sistone mot La Real Sociedad. Spelet sitter nämligen i två raka matcher lagen emellan. Vaknar gästerna på rätt sida inför denna match, så är jobbet gjort till hälften bara där.

Bortalaget ser ut att få klara sig utan Jordi Alba, Arthur, Ousmane Dembele och Nelson Semedo.

Speltips.se ger tipset:

Barcelona över 1,5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 09.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.