Speltips:

Jag väljer att spela på Deportivo La Coruña +0,5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/2 kl 19.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Deportivo kommer med en fin form, sju (!) raka vinster i ligaspelet

  • Girona är det fjärde sämsta laget på bortaplan i hela Segunda

  • Deportivo har endast två insläppta mål på sex spelade ligamatcher

  • Girona har åtta förluster över tretton bortamatcher

  • Girona placerar sig högt upp i tabellen efter en fullt godkänd säsong såhär långt, men på senaste tiden har man blandat och gett

Klättrar i tabellen

Deportivo har ryckt upp sig rejält. Efter tjugo spelade omgångar hade man bara noterats för en (!) vinst, det såg ut som att man skulle få slåss om nedflyttning vid säsongsavslutningen och inte mycket positivt fanns att hämta från lagets matcher. Men nu har man vänt på formen helt och hållet. Laget har klättrat rejält i tabellen och har nu kammat hem sju raka trepoängare inför mötet mot Girona. Beundransvärd och bra förvånande statistik med tanke på hur det sett ut tidigare. Här ska det onekligen mycket till för att ett bortasvagt Girona skulle bryta den fina trenden!

En väldigt stor bidragande roll till att Deportivo radat upp vinster på sistone är tack vare defensiven. Sett till de sex senaste ligamatcherna, som man alltså vunnit, har man bara släppt in två (!) mål. Fyra hållna nollor. Hade knappast förvånat om man höll nollan även här, inte minst med tanke på att Girona spelat målsnåla matcher på senaste tiden. Ett underspel på denna drabbning hade definitivt varit ett fint spel, men samtidigt är hemmalagets form alldeles för bra. Spelvärde finns i dubbelchansen, i mina ögon.

Svag bortastatistik

Girona, som flyttades ned till den spanska andradivisionen inför pågående säsong, jagar en återkomst till det spanska finrummet. En femteplats i tabellen är starkt, och hemmastatistiken är väldigt fin. Girona är det näst bästa laget på hemmagräs i hela serien, där man bland annat bara förlorat två matcher sedan säsongsstarten. Men, på resande fot har man inte imponerat särskilt, och det är mycket därför som man inte huserar på en bättre plats tabellmässigt. Åtta förluster över tretton bortamatcher är inget att skryta med, det är heller inget facit man vill ha med sig när man gästar ett så pass formstarkt lag som Deportivo faktiskt är.

Visst, Girona kommer med två vinster i bagaget, men räcker det? Det är trots allt små marginaler som avgjort dessa drabbningar, i senaste matchen drog Gironas motståndare på sig rött kort och man avgjorde matchen på tilläggstid. En trepoängare är såklart alltid en trepoängare, men speciellt övertygande har det ju faktiskt inte varit. Addera därtill att man bara vunnit en enda bortamatch i ligaspelet sedan den tredje november. Sedan dess har man lirat tretton omgångar.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/2 kl 19.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.