Speltips:

Jag väljer att spela på att FC Köpenhamn vinner matchen. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 kl 21.41

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Esbjerg har förlorat hela åtta av deras tio senaste matcher.

  • FCK har löst vinsten i elva av deras tolv senaste inbördes möten.

  • FCK har just nu fyra raka segrar i ligaspelet.

  • Esbjerg har endast tagit svaga nio poäng på deras tio ligamatcher i hemmaborgen.

  • FCK vann med hela 3-1 i deras senaste inbördes möte.

Formen är under all kritik

Den danska högstaligan är äntligen tillbaka efter ett långt vinteruppehåll. Senaste omgången spelades den 16:e december och nu efter cirka en månad är det dags igen. Esbjerg fick ingen bra avslutning på ligaspelet innan vinteruppehållet, de tog endast en vinst på deras tio senaste ligamatcher. Därmed är det ingen förvåning att klubben hittas i botten och närmare bestämt på en 13:e plats (Superligaen innehåller 14 lag).

Direkt efter uppehållet ställs laget inför den tuffaste uppgiften av dem alla, nämligen att ta sig an giganten FC Köpenhamn. Esbjerg har hunnit med hela fem träningsmatcher under uppehållets gång, men dessa har inte mynnat ut i någonting positivt heller. De har faktiskt gått vinstlösa i samtliga fem matcher där fyra av dem slutade i förlust. Formen talar alltså inte för någon poängökning under fredagskvällen, snarare en rejäl överkörning!

FCK är givna favoriter

Den välkända klubben FC Köpenhamn har länge dominerat den danska toppfotbollen. De har titulerat sig som danska mästare hela 13 (!) gånger under klubbens historia. Fjolårssäsongen dominerade FCK totalt och vann till slut ligatiteln med hela nio ner till tabelltvåan. Mästarna har alltså pressen på sig att försvara sin titel den här säsongen..

FC Köpenhamn spelade alltså sin senaste ligamatch den 16:e december 2019, det var en 2-1 seger över ligakonkurrenten OB. Under vinteruppehållet har ju mästarna självklart hållit igång med ett antal träningsmatcher. Det har varit blandad kompott med t.ex. en 2-0 vinst över Halmstad och ett 0-0 resultat mot IFK Norrköping. Nu är det återigen dags för det efterlängtade ligaspelet och det mesta talar för att FCK ska dominera fredagens möte. I skrivande stund hittas laget på en andraplats i tabellen efter serieledarna Midtjylland, det står redan klart att kampen om ligatiteln kommer med största sannolikhet vara mellan dessa två lagen.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 kl 21.41

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.