Torsdag och nu är även Europa League tillbaka. Som vanligt när det gäller denna turnering finns det ett hav av matcher att välja mellan. Den matchen jag fastnat för är mötet mellan Galatasaray-Benfica!

Match: Galatasaray – Benfica (Europa League) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.90 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 18:55

Hemmastarkt Galatasaray i fin form

“Welcome to hell”, så brukar det låta från de turkiska supportrarnas sida när den vankas match på mäktiga Türk Telekom Arena i Istanbul. Det är alltid ett ohyggligt drag på läktarna och laget betyder allt för många hängivna supportrar. Truppmässigt ser det väldigt fint ut, finns ett litet frågetecken kring ytterbacken Mariano men annars ska alla vara uttagbara. Galatasaray var även väldigt aktiva under transferfönstret och värvade in hela sex (!) nya spelare, försvararna Marcao, Luyindama, Semih och Emre samt anfallarna Mitroglou och Mbaye Diagne. Just anfallsvärvningarna känns väldigt intressanta. Mitroglou har nämligen spelat i just Benfica och nu senast i Marseille och är en allmänt känd målskytt. Diagne är nog snäppet intressantare, han plockades in från ligakonkurrenten Kasimpasa där han stått för hela 20 mål på 17 matcher den här säsongen. Dessutom nätade han i sin premiärmatch i ligaspelet förra helgen.

I ligan började de lite småsegt den här säsongen men har steppat upp ordentligt och ligger nu på en andraplats med 39 poäng och en målskillnad på 41-23 efter 21 omgångar. 41 gjorda mål innebär faktiskt att de gjort flest mål i hela den turkiska ligan. I Champions League gruppspelet i höstas fick de inte riktigt till det och istället tog sig Porto och Schalke vidare från gruppen vilket ledde till att Galatasaray i och med sin tredjeplats slussades in i Europa League istället. Turkarna har alltså redan mött portugisiskt motstånd på hemmaplan i Europasammanhang den här säsongen, den matchen blev målrik men slutade dessvärre i en 2-3 förlust. I ligaspelet har de visat upp god form på slutet med, fyra vinster och en oavgjord med en målskillnad på 15-4 på de fem senaste matcherna.

Fin målform hos Benfica

Benfica fick inte alls till det i gruppspelet i Champions League och kom rättvist på en tredjeplats i gruppen efter Bayern München och Ajax. I ligaspelet har det sett bra ut. De ligger hack i häl på serieledande Porto. Truppmässigt ser det okej ut, det finns dock frågetecken kring de tre backarna Jardel, Conti och Ebuehi samt mittfältaren Fejsa. Skulle Jardel och Fejsa saknas är det ett stort minus då de är väldigt viktiga i defensiven.

Benfica ligger alltså på en andraplats i ligan med 50 inspelade poäng och en målskillnad på 57-20 efter 21 omgångar. De snittar alltså närmare tre mål framåt och närmare ett insläppt mål per match. Med 57 gjorda mål har de gjort överlägset flest i ligan. En anledning till att det är en såpass hög siffra är att de i senaste ligamatchen vann hemma mot Nacional med hela 10-0 (!). Räknar man bort den matchen hade de ändå legat första i antal gjorda mål med hyfsad marginal. Formen är strålande med fem raka vinster i ligaspelet, på dessa fem matcher har de gjort hela 22 mål. På bortaplan är de bäst i ligan med 25 poäng på 11 matcher. I fyra av Benficas fem senaste matcher har båda lagen gjort mål. Galatasaray och Benfica mötte varandra i gruppspelet av Champions League säsongen 2015/2016, både de mötena slutade med att båda lagen gjorde mål efter att de vann en varsin match med 2-1.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela att båda lagen gör mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Galatasaray har gjort flest mål av alla lag i den turkiska ligan, de snittar drygt ett insläppt mål per match

  • Galatasaray har gjorde flera intressanta värvningar i januari

  • Benfica har gjort flest mål av alla lag i den portugisiska ligan, de snittar nära ett insläppt mål per match

  • Benfica är i strålade form och har gjort 22 mål på de fem senaste ligamatcherna

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.90 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.