Första rundan av Champions League-slutspelet var avklarat för denna gången och vi hoppar som vanligt in i torsdagen med Europa League. Bayer Leverkusen resor till Ryssland för att ta sig an “svenskklubben” FK Krasnodar på Krasnodar Stadium.

Match: Krasnodar – Bayer Leverkusen (Europa League) | Speltips: Över 2.5 mål | Odds: @1.85 | Units: 3/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 18:55

Bästa offensiven i Ryssland

Det var ett tag sedan Krasnodar spelarna snörde på sig fotbollsskorna för en tävlingsmatch då den ryska ligan varit på uppehåll sedan 9 december. Senaste matchen laget spelade var i Europa League där man gjorde upp med Sevilla på bortaplan om gruppsegern. En match som slutade 3-0 i spanjorernas favör. Krasnodar har alltså under 2019 enbart gjort 4 träningsmatcher, där man vunnit de 2 senaste mot Lokomotiv Moskva och Malmö FF. Under Januari fönstret värvade man in Kristoffer Olsson från AIK och sedan tidigare hittar vi också svensken Viktor Claesson som har haft en stor inverkan på Krasnodars framgångsrika höstsäsong. Krasnodar hittar vi som nummer 2 i den ryska högstaligan med 33 poäng inspelade på 17 omgångar alltså bara 1 poäng efter serieledarna Zenit. De grönsvarta kan redovisa seriens bästa offensiv med hela 31 fullträffar så här långt i ligan där Claesson nätat 6 av dessa. Innan uppehållet visade Krasnodar upp ligans bästa form när man plockade 11 poäng av 15 möjliga och hade målskillnaden på 11-3.

I Europa League lottades man in i en grupp med gruppfavoriterna-Sevilla, Standard Liege och Akhisarspor. Sevilla och Krasnodar plockade vars 12 poäng i gruppspelet men där de förstnämnda vann gruppen på målskillnad. Kikar vi mållinan 2.5 så rättades överspelet som vinst i så mycket som 5 utav de 6 gruppmatcherna för Krasnodar och de grönsvarta gick enbart mållösa ur en av matcherna. I Krasnodars senaste 12 tävlingsmatcher sitter överspelet i hela 10 stycken av dessa. Något som jag ser fortsätta även i kvällens match när man tar emot ett otroligt målfarligt Leverkusen.

Målen bara fortsätter rulla in

Bayer Leverkusen parkerar i skrivande stund på en sjätteplats i Bundesliga och är det något som sticker ut ordentligt för kvällens gäster är det den nästintill felfria formen laget kan redovisa för. De svartklädda toppar tabellen på de 5 senaste matcherna i ligaspelet där laget tagit 12 poäng av 15 möjliga och kan visa upp målstatistiken på 14 gjorda och 4 insläppta. Över lagets 12 senaste matcher har laget stått för hela 34 fullträffar och landar därmed på ett målsnitt på 2.88 mål per match och mållinan på 2.5 mål har överskridits i 11 av dessa matcherna där Leverkusen själva löst spelet i 8 möten.

Leverkusen spelade sin Europa League höst i Grupp-A tillsammans med Zurich, AEK Larnaca och Ludogorets. En grupp som Leverkusen gick ifrån som gruppetta med 13 poäng inspelade. Över dessa 6 möten i gruppen blev det totalt 25 mål i Leveruksens matcher där tyskarna själva kan redovisa för 16 fullträffar. Om vi tar en titt på hur vårt spel har gått i dessa matcherna löstes linan över 2.5 mål i 4 av 6 möten. Leverkusen kommer som sagt in med bästa formen i hela Bundesliga och målskörden laget kan redogöra för är otrolig. Nu ska man resa till Ryssland som brukar vara en svår uppgift för lag under Europaspelen, Krasnodar har däremot inte spelat tävlingsmatch sedan i mitten av december men stod för en målrik höstsäsong. Tror att Leverkusen flyger till Krasnodar med ett stort självförtroende där offensiven kommer fortsätta levererar höga målsiffror. Här klickar vi i överspelet!

Speltips: Över 2.5 mål

Jag väljer att spela på att det blir över 2 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i 5 av 6 matcher i gruppspelet för Krasnodar.

  • Krasnodar har löst spelet i 10 av de senaste 12 tävlingsmatcherna.

  • Krasnodar har ligans bästa offensiv.

  • Spelet satt i 4 av 6 gruppspelsmatcher för Leverkusen.

  • Det har blivit över 2.5 mål i 11 av Leverkusens senaste 12 matcher.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.85. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.85 hos Coolbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.