Axel Olsson|13 februari, 2024, 10:24

Jag väljer att spela på Bayern München vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern München stod för ett väldigt starkt gruppspel. Fem segrar och en oavgjord.

  • Lazio har det kämpigare i Serie A. Hela 23 poäng ifrån serieledarna.

  • Bayern München är revanschlystna efter senaste förlusten. Har inte råd med en till här.

Ett ifrågasatt hemmalag

Vi riktar blickarna mot Italien inför det spännande slutspelsmötet mellan Lazio och Bayern München. Inför detta dubbelmötet finns en tydlig favorit, men gästerna har dock ett par tveksamma förluster i bagaget. Lazio stod för ett stabilt Champions League-gruppspel och tog sig vidare genom en klar andraplats. De spelade ihopa tio poäng och var klart bättre än både Feyenoord och skotska Celtic. Det var en relativt tacksam grupp och det är först nu som de ställs på ett rejält prov.

CL har varit deras ljusglimt, då ligaspelet har sett skakigt ut den här säsongen. Fjolårets tabelltvåa befinner sig nämligen på en sjundeplats i tabellen, med 23 poäng upp till serieledaren. De har varken imponerat i offensiven eller defensiven och därför är vi tveksamma till Lazios chanser mot ett lag av den här kalibern. Formen är heller inget vidare med en seger, en oavgjord och två förluster i deras fyra senaste matcher. De har åkt på två klara förluster mot både Inter och Atalanta, med det sagt tror vi inte att hemmaplansfördelen räcker i det första mötet.

Revanschlystna gäster

Bayern München kommer heller inte till ondsagens möte med optimala förutsättningar. Den tyska giganten kommer senast ifrån en blytung förlust i toppmötet mot Bayer Leverkusen. Xabi Alonsos gäng piskade dem med hela 3-0 och det har satt Bayern i en sämre ligasits. De har nu fem poäng upp till Leverkusen som ser ostoppbara ut för tillfället. Bayern har som sagt ett par tveksamma förluster i ligan och har inte sett lika överlägsna ut i år. Men väl i Champions League har laget övertygat rejält i gruppspelet. De stod för fem segrar och en oavgjord, vilket betydde en självklar gruppseger.

Tuchels gäng har inte råd att förlora en match till efter den senaste besvikelsen, då hänger tysken nog väldigt löst även fast styrelsen har backat upp honom. Det kommer vara ett revanschlystet Bayern och de kan mycket bättre än vad vi fick se i helgen. De kan glädjas av att Kimmich är tillbaka från sin korta skadefrånvaro, en spelare som är vital på deras mittfält. Trots den senaste förlusten kan vi inte förbise den kvaliteten som gästerna besitter. De är helt klart vassare och vi tycker att den raka tvåan ser lockande ut!

fotboll, Champions League
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Lazio - Bayern Munchen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.