En av de absolut mest spännande drabbningarna i Europa League går av stapeln i Rom under torsdagskvällen. Lazio tar emot spanska Sevilla hemma på Stadio Olimpico i en av många sextondelsfinaler. Bortalaget är i en formsvacka medan hemmalaget spelar riktigt bra för tillfället. Här ses chanserna för hemmaseger vara stora!

Match: Lazio – Sevilla (Europa League) | Speltips: Lazio DNB | Odds: @1.66 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 18:55

Hemmalaget presterar

Lazio lyckades avancera  till sextondelsfinal efter en riktigt svår grupp. Man ställdes mot både Eintracht Frankfurt och Marseille i gruppen och lyckades efter 6 omgångar ta sig vidare via en andraplats. Nu blir det fortsatt tufft motstånd då man ställs mot Sevilla. Vi har på senare tid inte fått se några målkalas när Lazio spelat, men segrar har levererats. Häromveckan lyckades man avancera i Coppa Italia efter att ha besegrat självaste Inter på San Siro – inget lätt uppgift. Man var dessutom påväg att vinna över serieledande Juventus, en match som till slut slutade 2-1 till de regerande italienska mästarna även om Lazio stod för en utmärkt insats. Därefter har man spelat två ligamatcher – i vilka man båda gångerna gått segrande ur med siffrorna 1-0 på tavlan. Det var dessutom formstarka anfallaren Felipe Caicedo som stod för båda strutarna.

Lazios form är god, man har gått segrande ur 6 av sina 9 senaste matcher, efter förlust mot Juventus, Napoli och ett kryss mot Torino. Ser vi bort från förlusten mot Juventus får vi gå tillbaka ända till oktober 2018 för att hitta en match Lazio förlorat på hemmaplan. Ser vi till hela säsongen har man endast förlorat 3 matcher på hemmaplan – noterbart är att dessa förluster kommit mot Napoli, Inter och Juventus.

Formsvagt Sevilla

Sevilla flyger till Rom efter att ha vunnit sin Europa League grupp på målskillnad. Hemma i Spanien ser det bra ut för laget, man huserar på fjärdeplatsen vilket således betyder att man får spela i Europa även nästa säsong om placeringen håller i sig. Senast kryssade man hemma mot Eibar och dessförinnan förlorade man mot Celta Vigo. Man blev även utslagna ur Copa Del Rey nyligen efter ett dubbelmöte med Barcelona som totalt sett slutade 6-3 i katalonernas favör. Man stod för en riktigt bra insats i ligan då man besegrade Levante med stora siffrorna 5-0, men utöver det har det inte sett speciellt bra ut.

Man har endast vunnit 1 av sina 7 senaste ligamatcher, ett facit som inte alls reflekterar lagets insatser tidigare under säsongen. Det är inte en slump att just Sevilla placerar sig på fjärdeplatsen bakom de spanska giganterna, man har spelat riktigt fin fotboll under säsongens gång. Just nu är man dock inne i en formsvacka, något man helst inte befinner sig i när man tar sitt pick o pack och beger sig till Rom för att ta sig an Lazio på bortaplan.

Speltips: Lazio (insatsen tillbaka vid oavgjort)

Jag väljer att spela Lazio DNB. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lazio är ruskigt starka hemma på Stadio Olimpico, där man har endast förlorat 3 matcher denna säsongen

  • Sevilla befinner sig i en formsvacka med blott 1 vinst på sina senaste 7 ligamatcher

  • Lazio har gått segrande ur 6 av sina 9 senaste matcher

  • Lazio är i god form; man har två raka ligavinster och har dessutom nyligen avancerat i Coppa Italia efter möte på bortaplan mot Inter

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.66 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.