Kevin Andersson|13 februari, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ottawa kommer in här med tre raka segrar.

  • Columbus vinner knappt 30% av sina bortamatcher den här säsongen.

  • Columbus har förlorat fem av de sju senaste matcherna!

Vann sin tredje raka

Ottawa vann sin tredje raka match när de besegrade Toronto hemma i lördagskväll i sin senaste match. Senators förbättrade sin resultatrad till 21-25-2 och låg på åttonde plats i Atlantic Division-tabellen, 29 poäng bakom Bruins som leder divisionen. De låg 17 poäng bakom Tampa Bay för den sista garanterade platsen i Atlantic Division. De är 16 poäng bakom Red Wings för den andra wild card-platsen.

Ottawa är på en åttonde plats i målproduktion eftersom de i genomsnitt gör 3,38 mål per match hittills den här säsongen. Senators är 30:e plats i mål emot eftersom de tillåter i genomsnitt 3,60 mål per match i år. Ottawa är 24:e plats med en man mer på isen eftersom de har utnyttjat 15,4% av sina chanser med en man mer på isen den här säsongen. Senators är 28:e plats i boxplay eftersom de framgångsrikt navigerar 74,3% av sina numerära underlägen den här säsongen.

Femte förlusten på sju senaste

Columbus kämpade men förlorade för femte gången på sina senaste sju matcher när de blev slagna av Tampa Bay i lördagskväll. Blue Jackets gick in på måndagen som sist i Metropolitan Division med ett facit på 16-25-10, vilket lämnar dem 27 poäng bakom Rangers som leder divisionen. De låg 20 poäng bakom Flyers för den sista garanterade slutspelsplatsen i divisionen och 18 bakom Red Wings för den andra wild card-platsen.

Columbus är på en 23:e plats i mål per match eftersom de i genomsnitt gör 2,90 mål per match. Blue Jackets är på en 31:e plats i mål emot eftersom de i genomsnitt släpper in 3,67 mål per match. Columbus är på en 25:e plats i framgång med en man mer på isen eftersom de har omvandlat 15,1% av sina chanser med en man mer på isen. Blue Jackets är 26:e plats i ligan i boxplay genom att framgångsrikt tar sig igenom 76,7% av sina numerära underlägen under året.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.