Daniel Jacobsson|13 februari, 2024, 12:02

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSG snittar 17.8 skott/per match i Champions League.

  • PSG snittar 15 skott/per match i Ligue 1.

  • Real Sociedad är inte alls i samma form som tidigare under säsongen.

Viktig hemmamatch

Att Champions League-slutspelet rullat igång är fantastiskt. Den här onsdagskvällen beger vi oss till Paris och Parc des Princes. Där spelar hemmalaget Paris Saint-Germain sitt hemmamöte mot Real Sociedad. En tacksam lottning på förhand och jag tycker mig se ett motståndarlag till PSG den här dagen som sänkt sin form kraftigt. Det har man gjort i och med att flera spelare saknats eller helt enkelt tappat sin form. En av spelarna är Takefuso Kubo som var iväg på Asian Cup. Formen inför onsdagens match är därför inte så bra som den hade behövt att vara.

PSG kommer dock till slutspelet med toppform. Kylian Mbappe är den klarast lysande stjärnan i det här laget och det framförallt efter hans målskytte på sistone. I helgen fick han dock vila helt och hållet, han byttes inte ens in i lagets vinst mot Lille på hemmaplan. Här har man varit starka genom hela Ligue 1-säsongen och jag räknar med att man är minst lika starka i det första av två mötena mot Real Sociedad. Hemmamötet är väldigt viktigt, här måste man nästan vinna för att inte floppa även i år. Bortamötet kommer bli tufft – och det vet man om. Fullt ös från den franska ligamästaren.

Lever dubbelmötet?

Real Sociedad kliver in på Parc des Princes som rejäla underdogs. Det framförallt eftersom man tappat sin superform som man visade prov på under gruppspelet. Jag är imponerad över deras CL-prestation såhär långt och att ta sig till slutspel är över förväntningarna. Spanjorerna har dock tappat formen en hel del sedan dess och nu blir det väldigt tufft att kliva in mot PSG. Målet med det här dubbelmötet är att få det att leva över 180 minuter. Det kräver att man får med sig ett resultat från Paris helt enkelt. Det blir väldigt tufft i dagsläget.

Först och främst skall man stoppa Kylian Mbappe med flera i fransmännens offensiv. Sedan skall man kunna hota själva och det blir en utmaning. Det lär ju vara ett lågt stående Real Sociedad som kliver ut här. Mina tankar om den här matchen är att gästerna kommer försvara det resultatet som är godkänt på bortaplan och att man kommer få rejält med storm emot sig.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
PSG - Real Sociedad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.