Efter att ha lyckats vinna sex av sex matcher i gruppspelet, är Frankfurt ute efter att fortsätta sina fina form under torsdagens möte. I sextondelsfinalen ställs laget mot Shakhtar Donetsk. Den ukrainska klubbens form är oviss eftersom laget har tvingats spela vänskapsmatcher på grund av det långa ligauppehållet. Undertecknad tror på en målrik historia!

Match:Shakhtar Donetsk-Frankfurt (Europa League) | Speltips: Över 2.5 mål | Odds: @1.90 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Ligauppehåll sedan mitten av december

Ukrainska Shaktar Donetsk välkomnar tyska Frankfurt i första mötet av sextondelsfinalen i Europa League. Donetsk slutade på en tredje placering i deras Champions League-grupp och degraderas därmed till Europa Leauge-slutspelet. Shakhar kvalificerade in sig i CL genom att vinna den ukrainska ligan, en titel som laget vunnit hela elva gånger. Samma säsong vann även klubben den Ukrainska Cupen och fullbordade dubbeln för andra året i rad. Donetsk lottades in i grupp F tillsammans med Manchster City, Lyon och Hoffenheim. Som förväntat gick storklubbarna City och Lyon vidare till slutspelet. Shaktar vann endast en av sina sex gruppspelsmatcher, men hade ändå chans på andraplatsen inför sista mötet. Det var en vinst mot Lyon som krävdes hemma i Kyiv, men laget lyckades inte inte hela vägen, utan matchen slutade oavgjort 1-1 vilket betydde att den franska klubben knep avancemanget framför Donetsk.

Värt att nämna är att den Ukrainska ligan har paus just nu. Senaste ligamatchen spelades den sjunde december, och den drar igång igen den 25:e februari, alltså har ligan ett uppehåll på drygt två och en halv månad. Under denna perioden har Donetsk fått spela vänskapsmatcher istället och frågan är hur mycket det påverkar formen för de Ukrainska mästarna inför Europa League. Visst är vänskapsmatcher bra men de har en tendens till att bli mycket mindre intensiva än vad just tävlingsmatcherna är. Det har blivit över 2.5 mål i fem av deras sju träningsmatcher som de har hunnit spela. Fem av sex gruppspelsmatcher i Champions league slutade med över 2.5 mål, det var endast sista mötet med Lyon som slutade under, 1-1.

Målglatt Frankfurt

Till skillnad från Shakhtar Donetsk är Frankfurt mitt i säsongen och har inget ligauppehåll som sina motståndare. Eintracht Frankfurt går bra i Bundesliga, laget placerar sig på en femteplacerig och innehar Europa League platsen. Fjolårets final i tyska cupen stod mellan Frankfurt och giganten Bayern Munchen, hemmalaget lyckades överraskande slå Bayern med 3-1 och vann därmed titeln. En titel som gav inträde i årets Europa League. Den tyska klubben hamnade i Grupp H med Marseille, Lazio och Apollon Limassol. En grupp som på förhand såg svår ut för Frankfurt, visade sig bli en enkel uppgift. Laget vann samtliga sex matcher på ett övertygande vis, hela 17 mål gjordes framåt och endast fem insläppta bakåt. Det bjöds alltså på massvis med mål i tyskarnas möten, hela fem av deras sex gruppspelsmatcher slutade med över 2.5 mål.

Nu väntar första matchen av sextondelsfinalen och Frankfurt hoppas upprätthålla sin fina form i Europa League. Bortalagets tränare Adi Hütter har goda minnen mot just Shakthar Donetsk. Hütter var nämligen tränare för Young Boys när de slog ut Donetsk från kvalificeringsomgång  3 i  Champions League säsong 2016/2017 genom en straffläggning. I Bundesliga har Frankfurt mäktat med 40 mål på 21 ligamatcher vilket ger ett snitt på ungefär två mål per match. Jag tror starkt på att någon av bortalagets farliga trio, Jovic, Haller eller Rebic kommer dyka upp i målprotokollet under torsdagen. De har tillsammans stått för 32 mål av deras 40 i ligaspelet.

Speltips: Över 2.5 mål

Jag väljer att spela över 2.5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Shakhtar löste över 2.5 mål i fem av deras sex gruppspelsmatcher i CL.

  • Fem av Frankfurts sex gruppspelsmatcher i EL slutade med över 2.5 mål.

  • Frankfurts trio, Jovic, Haller  och Rebic är stekhet, gjort 32 av lagets 40 ligamål den här säsongen.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.90 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.