Marcus Råsberg|13 februari, 2024, 09:46

Jag väljer att spela på Toronto i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Toronto har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot St. Louis

  • Leafs vet om att de behöver ta poäng

  • Auston Matthews har fortsatt fin målform

  • Toronto vill visa hemmafansen vad de går för och bättra på sin statistik på hemmaplan

Vill prestera för hemmafansen

Natten till onsdag har det blivit dags för Toronto Maple Leafs att ta emot St. louis på hemmaplan i Scotiabank Arena. Inför matchen så ligger Toronto Wild Card-plats i Eastern Conference medan St. Louis ligger på Wild Card-plats i Western Conference efter att ha haft en fin form senaste veckorna. Även om St. Louis haft en finf form så håller jag Toronto som, relativt klara, favoriter inför nattens möte.

Toronto tog en imponerande seger mot tabellfyran Dallas Stars i helgen efter vinst med 5-4 på hemmaplan. Leafs har dock haft det tufft på hemmaplan senaste veckorna där de förlorat sju av sina nio senaste matcher i Scotiabank Arena. Den statistiken behöver de bättre på och jag är övertygad om att de vill visa sina hemmafans vad de går för mot St. Louis.

Trivs mot St. Louis

Torontos stora stjärna Auston Matthews har, målmässigt, haft en helt fenomenal säsong såhär långt. Han har gjort hela 42 mål på 49 matcher vilket innebär att han snittar hela 70 mål på 82 matcher just nu. Så länge hans målform håller i sig så är Toronto ett stort offensivt hot för sina motspelare och att kunna addera spelare som Nylander, Marner, Tavares och en stark bottom six i den kalkylen så skall Torontos offensiv leverera framåt.

Leafs vet om att de behöver ta poäng mot St. Louis för att ligga kvar på en hälsosam plats i tabellen inför slutspelsracet. Toronto vet även om att de vunnit tre av de fem senaste matcherna mot just St. Louis så de bör ha ett gott självförtroende inför mötet. Jag väljer med dessa anledningar att lita på hemmalaget och placerar därför Toronto som vinnare hos Comeon.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Toronto - St. Louis
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.