Speltips:

Jag väljer att spela på att Tappara vinner. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 15.15

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sport ligger sist i tabellen och har inget att spela för då man inte kan nå slutspel eller åka ur

  • Tappara ligger tvåa i tabellen och för att kliva om serieledande Kärpät krävs tre poäng här

  • Sport har dumpat spelare – bland annat lagets poängkung, Chris DeSousa till Rögle

  • Tappara är seriens bästa lag på bortaplan där man vunnit 18 av 24 matcher

  • Sport har förlorat 13 av 16 senaste matcherna och dessutom har man förlorat 18 och av 24 matcher på hemmais den här säsongen

Dumpade poängkungen till SHL

För Sports del har den här säsongen likt tidigare inte alls motsvarat förväntningarna. Efter 47 omgångar ligger laget sist och man har inga möjligheter alls att nå ett slutspel. Just nu handlar det enbart om att spela av säsongen, det märks också på truppen. Under natten mellan lördag och söndag är det deadline för spelarövergångar i Europa och här har övriga lag i andra ligor chansen att plocka likt ett smörgåsbord. Bland annat har lagets poängstarkaste spelare den här säsongen, Chris DeSousa gått till Rögle och det skulle inte förvåna mig om vi får se någon mer spelare lämna.

För Tapparas del är det istället helt andra tankar som går än att släppa spelare till andra ligor. Just nu ligger man på en andraplats i tabellen och fin form, fyra raka vinster finns i bagaget innan man beger sig till finska ostkusten inför mötet mot Sport. Men trots lagets fina prestation den här säsongen finns det ännu utrymme att förbättra nuvarande tabellplacering. Serieledande Kärpät ligger fem poäng före Tappara och ska man kliva om här krävs det en vinst mot Sport. Dessutom jagar KooKoo precis bakom och har tre poäng upp i detta nu.

Bästa bortalaget i serien

Det är lite skilda världar för båda lagen inför fredagskvällens match. Sport har inget att spela för då man varken kan åka ur ligan eller ta sig till slutspel. Tappara vill däremot vinna grundserien och på så sätt få fördelar med sig in till slutspelet. Just nu har man fyra raka vinster och bland annat besegrade man Kärpät för en vecka sen med 3–1. För Sports del har man inte gjort någon lycklig sedan jul och framåt. Efter 26 december har man spelat 16 matcher och 13 av dessa har man förlorat.

Jag har svårt att se någon annan utgång i den här matchen än att Tappara tar tre poäng. Man har både motivation och klass med sig här jämfört med Sport som redan tagit semester och har en skral trupp, särskilt efter Chris DeSousas uttåg. Dessutom är man ett av seriens sämsta lag på hemmais där man förlorat 18 av 24 matcher. Tapparas bortafacit är bäst i ligan, där han man istället vunnit 18 av 24 matcher och det borde även tyda för att vi får se en match som går i Tapparas tecken. Raka tvåan ger 1.57 och spelas.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 15.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.