Europa League-torsdag och ett av dem större lagen kvar i turneringen står inför en tuff utmaning. Det är såklart Arsenal jag pratar om som hemma på Emirates ska försöka jaga ikapp ett 1-3 underläge mot Rennes. Jag tror på fullt ös från början av Londonklubben och hittar ett spel i första halvlek till fint odds!

Match: Arsenal – Rennes (Europa League) | Speltips: Arsenal över 3.5 hörnor första halvlek | Odds: @1.90 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Ett hemmastarkt Arsenal

Det finns inte så mycket att säga egentligen. Arsenal står inför en tuff uppgift och kommer behöva spela en offensiv fotboll direkt från start för att ha en chans att ta sig vidare. Hemma på Emirates har de varit grymt starka denna säsong i ligaspelet med 41 tagna poäng, samma antal poäng som Liverpool, är de endast Manchester City som har gjort det bättre. Det har enbart blivit en förlust och i dagsläget är de uppe i nio raka segrar på hemmamark. I ligaspelet så är topp fyra och Champions League nästa säsong absolut ingen självklarhet, tillsammans med Tottenham, Manchester United och Chelsea gör de upp om de två sista platserna. En förstaplats i Europa League skulle dock innebära att de har en direktplats vilket jag också tror att de kommer satsa fullt på. Truppmässigt så saknas alltjämt Bellerin och Welbeck medan Mkhitaryan är lite lätt tveksam. Sokratis är avstängd.

Arsenal stod inför ett liknande läge senast, i sextondelsfinalen mot vitryska Bate Borisov. Då var det dock bara ett 0-1 underläge som skulle hämtas in men Arsenal löste hela åtta hörnor i första halvleken i den matchen. Faktum är att Arsenal snittar tredje flest hörnor i hela Europa League denna säsong, 8.45 hörnor/match. På hemmaplan är siffran något högre dessutom, 8.75 hörnor/match. De har löst minst fyra hörnor första halvleken i 3/4 hemmamatcher i Europa League, i den fjärde matchen hade de tre hörnor.

Formstarkt Rennes kommer få slita i defensiven

Rennes gör en bra säsong i Ligue 1 och har faktiskt bara sju poäng upp till Marseille på fjärdeplatsen. Formen är faktiskt väldigt bra även den, fyra vinster och en oavgjort på de fem senaste matcherna. Dessa inkluderar även det första mötet som man imponerande vann med 3-1 hemma mot Gunners, som visserligen fick ett rött kort tidigt. De hade inte en jättetuff grupp, motståndarna bestod av ukrainska Dynamo Kiev, Astana från Kazakstan och slutligen tjeckiska Jablonec. Nio poäng och en andraplats i gruppen var faktiskt under förväntan. Däremot stod de för en kanonprestation i dubbelmötet med Real Betis i sextondelen, 3-3 hemma och imponerande 3-1 på bortaplan mot de bollstarka spanjorerna. Ett par frånvarande spelare har de, dock bara anfallaren Theoson och mittfältaren Romain som är värda att nämna.

Jag förväntar mig ett Arsenal med en väldigt stark och offensivt präglad startelva som kommer försöka ge sig själva ett bra utgångsläge redan i halvlek. Rennes kommer med stor sannolikhet “parkera bussen” och stänga till i mitten vilket bör ge fina ytor på kanterna för Arsenal att försöka ta sig runt på. Ett bollinnehav på under 65% för Arsenal skulle vara väldigt överraskande, Rennes snittar runt 48% på bortaplan i ligaspelet, detta mot betydligt sämre motstånd i matcher med helt andra förutsättningar.

Speltips: Arsenal över 3.5 hörnor i första halvlek.

Jag väljer att spela Arsenal över 3.5 hörnor i första halvlek. Detta spel hittas på bet365 under fliken “skapa ett spel”.  Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har snittat 8.45 hörnor per match såhär långt i Europa League, på hemmaplan snittar de 8.75 hörnor per match

  • Arsenal har haft minst fyra hörnor i första halvlek 3/4 hemmamatcher i Europa League denna säsong

  • Arsenal har varit extremt duktiga på hemmaplan denna säsong i ligaspelet med enbart en förlust, de har vunnit de nio senaste hemmamatcherna i ligan

  • Med tanke på förutsättningarna kommer Arsenal ha extremt mycket boll mot ett lågt liggande Rennes

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.90 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.