SPELTIPS 14/3 inför Barcelona-Chelsea: Helgivet hörnspel dukas fram!

Under onsdagskvällen tar Barcelona emot Chelsea i ett hyperintressant returmöte. Biljetten till kvartsfinalerna skall säkras. Efter 1-1 i London är det fördel Barcelona inför returen – vilket lag drar det längsta strået?

Match: Barcelona-Chelsea (Champions League) | Speltips: Chelsea över 2,5 hörnor | Odds: 1,43 |  Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Barcelona bär ett befogat favoritskap

I ligaspelet har Barcelona mer eller mindre säkrat ligatiteln efter segern mot tabelltvåan Atletico Madrid. Och då är man alltjämt obesegrade i både ligaspelet och Champions League, det om något är det ultimata kvittot på Valverdes utomordentliga arbete i klubben. Lägg därtill att katalanerna endast släppt in 13 ligamål den här säsongen, ett snitt på 0,46 mål/match. Svårt att inte imponeras av dessa siffror. Nu riktas fullt fokus mot Champions League och stundade returmöte, att hemmalaget bär favoritskapet känns definitivt befogat. Dagsformen går verkligen inte att klaga på – obesegrade i de 13 senaste matcherna. Av familjeskäl saknades Messi i 2-0-segern borta mot Malaga senast, men argentinaren är åter redo att skörda nya framgångar. En utvilad Messi med andra ord, finfina förutsättningar.

Chelsea känns ruskigt svårbedömda för tillfället. Senast inkasserades en blytung 2-1-seger hemma mot Crystal Palace i ligaspelet, dessförinnan hittar vi dubbla förluster mot både Manchester City och Manchester United. Spelmässigt har Contes mannas inte alls imponerat de senaste veckorna. Rent överlag har säsongen kantats av idel motgångar och svängturer kring Contes vara-eller-icke-vara i klubben. En femteplats i ligatabellen motsvarar inte alls förväntningarna på laget inför säsongen. Förväntar mig dock ett heltaggat Chelsea med siktet inställt på avancemang, faktum är att engelsmännen klarat minst kryss i de nio (!) senaste mötena mot Barcelona i Europa-sammanhang. En svit som onekligen sitter i huvudet på spelarna.

Skador och avstängningar:

Chelsea får eventuellt klara sig utan Barkley, Bakayoko och Luiz som samtliga dras med skadebekymmer.

Barcelona får klara sig utan Coutinho som inte är tillgänglig för spel i Champions League. Iniesta, Semedo och Denis Suarez är osäkra kort.

Helgivet hörnspel dukas fram

Det råder onekligen simpla förutsättningar – Chelsea måste göra mål. Svårare än så är det inte. Dock tror jag inte engelsmännen vågar riskera allt för mycket inledningsvis. En ganska väntad matchbild är att katalanerna inledningsvis tar kontroll över matchen med ett stort bollinnehav, medan gästerna spelar en disciplinerad och vass kontringsfotboll. Lär tveklöst bli en offensivare forcering ju längre matchen lider mållös. Risken finns att hemmalaget tar ledningen i matchen, något som inte hör till ovanligheterna hemma på Camp Nou. Ett sådant scenario bäddar för en tokoffensiv approach från Conte och hans mannar – vilket i sig får mig att vända blickarna mot hörnmarknaden.

Förutsättningarna som råder öppnar upp för ett finfint hörnspel i matchen – Chelsea över 2,5 hörnor till 1,43 gånger pengarna. Detta spel måste jag bara ta ställning till. Chelsea är laget som måste jaga mål – det blir inte lättare när man ställs mot Europas näst bästa försvar. Hörnor kommer att skrapas fram. Minst tre hörnor tror jag definitivt man löser.

Chelsea snittar 4,71 egna hörnor/match i Champions League, i sex av sju spelade matcher löser man minst tre hörnor. Det motsvarar 85% av samtliga Champions League-matcher den här säsongen. Tittar vi på Barcelonas matcher så har katalanerna fått minst tre hörnor emot sig i fem av sju spelade Champions League-matcher, det motsvarar 71% av samtliga matcher.

Speltips: Chelsea över 2,5 hörnor

Med tanke på rådande förutsättningar väljer jag att spela Chelsea över 2,5 hörnor till 1,43 gånger pengarna.

  • Chelsea löser spelet i 6/7 spelade Champions League-matcher, rent procentuellt motsvarar det 85% av matcherna

  • Barcelona löser spelet i 5/7 spelade Champions League-matcher, rent procentuellt motsvarar det 71% av matcherna

  • Chelsea måste framåt i planen – ju längre matchen lider mållös, desto offensivare kommer man att spela

Chelsea över 2,5 hörnor spelas till 1,43 gånger pengarna hos Unibet – jag investerar fyra units.

Rygga till 1.43 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-03-13T16:14:44+00:0013 mars, 2018|Champions League, Fotboll|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Elias förser er läsare med djupgående och välanalyserade speltips, nyheter av olika slag och riktigt heta kampanjer och erbjudanden. Elias är dessutom huvudansvarig för bettingcommunityn på Facebook där han huserar på daglig basis, tveka inte på att skicka iväg ett meddelande vid frågor eller funderingar.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok