Den sista omgången av SHL är här och blickarna riktas från min sida mot den mycket intressanta kampen om den sista slutspelsplatsen där Brynäs i högsta grad är inblandade. Vinst krävs för att ha så stor chans som möjligt och Frölunda är rätt typ av motståndare att ställas mot i det här läget.

Match: Frölunda – Brynäs (SHL) | Speltips: Brynäs ML | Odds: @2.45 | Units: 2/5 | Spelbolag: Hajper | Spelstopp: 19:00

Klara vinnare av bronsmedaljerna

Frölunda sitter i en sits inför den sista omgången att man varken kan tappa någon placering eller vinna någon placering. Laget från Göteborg kommer att sluta trea i årets upplaga av SHL och det tycker jag man ska vara nöjda med. Man är inte lika starka som Luleå och Färjestad har visat prov på under säsongen och då är det viktigt att skaffa sig så bra utgångsläge som möjligt inför kvartsfinalspelet. Faktumet att man inte har något att spela för är också en anledning till varför jag tror Brynäs har god segerchans i den här matchen. Här kommer Frölunda lufta hela truppen och man kommer vila de spelare som har minsta känning. Man kommer med största sannolikhet inte heller slita ut någon spelare utan låta alla få visa upp sig.

Mot Brynäs har det också under säsongen konstant varit jämna matcher mellan lagen. Samtliga har gått till förlängning och därav finns goda argument för att blanda in förlängning och straffar i vårt spel då oddset fortfarande når över två gånger pengarna. Senast lagen möttes i Scandinavium slutade det 0-0 vid full tid och en målsnål tillställning här skulle inte förvåna.

All in mot slutspel

När Brynäs tappade in 3-2 målet mot Linköping i den senaste omgången tappade man också den sista slutspelsplatsen till Örebro som har betydligt bättre målskillnad och Närkegänget är nu de som har allt i egna händer inför den sista omgången. De ställs dock mot ett Malmö som vid seger har chans på en direktplats till slutspelet och Brynäs tror jag helt klart ser sin chans i den här matchen. Man sköt hela 52 skott på mål mot Linköping och kommer till matchen med ett hyfsat självförtroende och en stor revanschlusta efter den matchen.

Utöver det har man också som sagt allt att spela för. Här kan man offra varje kroppsdel då det kan innebära slutspel istället för att säsongen tar slut. Tycker också att argumentet att motivation slår klass kan ta oss långt med det här spelet. Brynäs har som sagt allt att spela för medan Frölunda inte har nått att spela för och vi har sett betydligt större favoriter falla genom åren av just den anledningen.

Speltips: Brynäs ML

Brynäs att vinna inklusive förlängning och straffar blir spelet för torsdagskvällen och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Frölunda kommer troligen lufta en del spelare samt vila de med minsta känning.

  • Det har varit jämna möten mellan lagen hela säsongen, senast man möttes vann Brynäs.

  • Brynäs är rejält revanschsugna efter förlusten mot Linköping, där man sköt hela 52 skott.

  • Motivation slår klass! Brynäs har allt att spela för medan Frölunda redan är klar trea i SHL.

Hajper ger oss fina oddset 2.45 och jag investerar 2/5 units.

Rygga till 2.45 hos Hajper

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.