Åttondelsfinalerna av Europa League ska avgöras under torsdagen då lagen drabbar samman i andra och sista mötet. I Ryssland tar ett formkasst Krasnodar emot ett Valencia som på sistone levererat, vi siktar in oss på 1X2-marknaden!

Match: Krasnodar – Valencia (Europa League) | Speltips: Valencia DNB | Odds: @1,66 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Knackigt Krasnodar

Krasnodar besitter en godkänd placering i ryska högstaligan. Efter 19 spelade matcher placerar man sig på en andraplats, 5 poäng efter Zenit S:t Petersburg. På senaste tiden har det dock inte gått speciellt bra för laget, man har bland annat blivit utskickade ur den ryska cupen mot FC Rostov efter 3-2 över två matcher, och har dessutom en uppförsbacke mot Valencia under torsdagen eftersom att man förlorade med 2-1 i det första mötet. Man har förvisso med sig ett bortamål, men det krävs fortfarande en vinst i Ryssland för att man ska ha chans till avancemang. Det blir svårt för ryssarna, inte minst med tanke på formen mellan de två lagen.

Krasnodar lyckades ta sig ur gruppspelet komfortabelt, trots att man inte fick den enklaste gruppen. Man hamnade på samma poäng som tabellettan Sevilla men hamnade på andraplats på målskillnad. I sextondelsfinalerna lyckades man knipa avancemang efter en rysare mot Bayer Leverkusen, vilket var något av en skräll. Man kryssade båda matcherna och lyckades ta sig vidare på bortamålen. Utöver det har det inte sett bra ut för de grönklädda. Faktum är att man gått segerlösa i 9 raka matcher (!), trots att man mött betydligt sämre lag i ligan som exempelvis Orenburg 0ch FC Ufa som är påväg att åka hur Ryska Premier League.

Valencia tågar på

Det ser betydligt bättre ut för Valencia nu i jämförelse med i höstas. Försvarsspelet är fortsatt riktigt bra, och man har nu på senaste dessutom fått igång offensiven. Man har ännu inte lyckats klättra tillräckligt i tabellen för att nå Europaspel inför nästkommande säsong men mycket tyder på att det ordnar upp sig mot slutet av säsongen. Man huserar på sjundeplatsen i tabellen med 2 poäng upp till femteplatsen. Man avancerade till final i Copa Del Rey efter vinst mot Real Betis över två matcher och möter således Barcelona till våren i finalen. Även om ligan i princip är körd för laget har man alltså ändå goda möjligheter till titlar i år, inte minst i Europa League.

Valencia är riktigt disciplinerade i försvarsspelet. Det är mycket tack vare just det som vi kan konstatera att laget vunnit 4 raka matcher, och 5 av sina 6 senaste. Man har dessutom endast förlorat 1 match på sina 17 (!) senaste, och är obesegrade i 13 raka. Anledningen till den rådande tabellpositionen är mycket på grund av att Valencia kryssat otroligt mycket under säsongen, närmare bestämt 15 av 27 ligamatcher. Nu verkar man dock ha fått igång det offensiva maskineriet igen och börjat vinna matcher, vi väljer därmed att lägga våra poletter i bortalagets favör!

Speltips: Valencia DNB

Jag väljer att spela Valencia DNB. Pengarna tillbaka vid ett kryss. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Valencia är obesegrade i 13 raka matcher

  • Valencia har vunnit 4 raka matcher

  • Krasnodar är i kass form, man har inte noterats för en enda seger i sina 9 senaste matcher

  • Valencia har förlorat 1 match på sina 17 senaste

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.66 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.