Daniel Jacobsson|13 mars, 2023, 12:47

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City förväntas äga matchbilden.

  • Manchester City vann hörnorna i det första mötet – likaläget talar för nytt stort tryck framåt.

  • Leipzig tog bort Haaland väldigt bra i första mötet och City fick istället styra spelet bakifrån och från sina kantspelare. Samma matchbild här?

  • Över 180 minuter skall Manchester City vara nummerna större än RB Leipzig.

  • Kevin De Bruyne tillbaka.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

KDB tillbaka

Manchester City tryckte på rejält i Tyskland men fick bara (!) med sig ett oavgjort resultat. Nu väntar hemmamötet i det här dubbelmötet och då räknar jag starkt med att värdarna utökar sitt övertag. Nu, till skillnad från första mötet, finns Kevin De Bruyne tillgänglig för startelvan och vilades även i stora delar av helgens ligamatch mot Crystal Palace. Redo för start här om vi skall tro spekulationerna. Det är ett stort plus för City som hade sina svårigheter att skapa lägen och framförallt utnyttja Erling Haalands styrkor i det första mötet. Norrmannen var frustrerad efter matchen och Pep Guardiola erkände det faktum att man måste få in honom i spelet i returmatchen.

Manchester City kommer trycka på rejält på Etihad Stadium och det lär resultera i att man dödar likaläget. Om RB Leipzig har samma matchplan som senast lär man utnyttja sina kanter lite mera för att också använda Haalands huvudspel. Det öppnar för ett tryck kring kortlinjen där vi skall jobba hörnor. Manchester City vinner majoriteten av hörnspelen den här säsongen och har väldigt goda chanser att göra det även här. Skapa ett spel genom ”Spelbyggaren” på Unibet och klicka i hemmaseger och flest hörnor för Peps gäng. Framåt The Citizens!

Omställningsspelet

Utan att räkna bort RB Leipzig helt och hållet i returmötet så är det väll ganska tydligt att man hade sin största chans på RedBull Arena. Matchplanen från Marco Rose var lyckad och man fick med sig ett riktigt starkt resultat. En seger hade dock varit nödvändning. I Manchester kommer man få rejält med problem då hemmalaget är väldigt starka och bekväma där. Pep Guardiola ses som den bästa tränaren i världen och skall såklart ha kommit på en lösning att komma igenom tyskarnas låga försvar. Omställningsspelet var nyckeln för Leipzig på inhemsk mark och det kommer bli ännu viktigare här.

Manchester City hade 62% bollinnehav i Leipzig och bör ha liknande övertag här. Jag tror att det här blir alldeles för tufft och att det bara är att klicka av hemmalaget till 1.40 i spelbyggaren vi skapar. Jag kan stå bakom den värderingen och tillsammans med att hemmalaget skall ha flest hörnor i matchen får vi ett fint odds för dagen. Mahrez och Grealish hade stort övertag på Leipzigs ytterbackar i senaste mötet och de ljusblåa ytterspringarna bör ha en lyckad kväll även här. Nu vinner man och avancerar till kvartsfinal i Champions League. Leipzig får tacka för sig och skall ha beröm för sina prestationer den här säsongen.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Manchester City - RB Leipzig
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.