Axel Olsson|13 mars, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Middlesbrough är i en storslagen form. De har vunnit sju av deras åtta senaste ligamatcher.

  • Middlesbrough-anfallaren Akpom öser in mål. Toppar skytteligan med 22 fullträffar.

  • Stoke har presterat på en riktigt hög nivå i deras två senaste. Två segrar och åtta gjorda mål mot Blackburn och Sunderland.

  • Middlesbrough närmar sig topp 2. Viktiga poäng i kampen om andraplatsen mot Sheffield United.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Närmar sig topp 2

Det är verkligen viktiga poäng som står på spel när Middlesbrough tar sig an ett formstarkt Stoke. Det är ett viktigt skede av säsongen då vi har tio omgångar kvar och Middlesbrough har blandat sig in i kampen om topp 2. De har gått riktigt starkt under den senaste tiden samtidigt som tvåan Sheffield United stött på en del bekymmer. Det här har gjort att avståndet mellan dessa två har minskat ned till fyra poäng.

Middlesbrough har absolut fått upp hoppet om ett direkt-uppflyttning till Premier League, istället för ett kvalspel bara. Formen talar verkligen till deras fördel men det är inte ett helt lätt möte som väntar under tisdagen. Hemmalaget har särskilt växlat upp sedan Carrick tog över och det har varit en spikrak kurva uppåt. Med honom har de vunnit hela 15 av deras 21 matcher och öst in mål i offensiven. Carrick har verkligen fått fart på den förre detta Arsenal-talangen Chuba Akpom. Anfallaren har stått för hela 22 fullträffar i ligaspelet och toppar skytteligan med råge. Akpom och hela deras offensiv är i storslagen form inför det här mötet och de har goda chanser att knipa ytterligare en trepoängare. Middlesbrough har gjort starka 64 mål efter 36 omgångar och målspelet ligger nära till hands inför tisdagen.

Två urstarka resultat

Hemmalaget går oerhört starkt och deras offensiv är verkligen på tårna, men gästerna ska inte räknas ut allt för tidigt. Gästerna är nämligen i en riktigt bra form och de har stått för två starka resultat nyligen. Det har varit både högt och lågt under säsongen men vi kan konstatera att Stoke är ett tufft lag när de väl hittat sin formtopp. Högsta nivån är väldigt hög och offensiven har verkligen levererat i de närmaste omgångarna. Marginalerna har varit på deras sida och förhoppningsvis kan laget behålla den här nivån under en lite längre period än vanligt.

De har gjort hela åtta mål i deras två senaste matcher mot respektabelt motstånd i form av Blackburn och Sunderland. Det är två lag som befinner sig på övre halvan och det visar på vilket flyt Stoke har när det väl fungerar. Omställningsspelet har varit riktigt vasst och på grund av deras stabila mittenplacering har gästerna ingenting att förlora. Det är flera spelare som är med och bidrar till målproduktionen, yttern Campbell har visat form med tre gjorda mål i deras två senaste matcher. Det finns ljusglimtar i detta Stoke och med den här formen kan de absolut ställa till lite bekymmer för tabelltrean!

fotboll, Championship
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Middlesbrough - Stoke
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.