Erik Norin|13 mars, 2024, 09:50

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Örebro löser spelet i sex av sina tio senaste matcher.

  • Luleå löser spelet i sju av sina senaste tio matcher.

  • Tre av fyra möten mellan lagen den här säsongen har slutat 2-1.

100 kr gratisspel

Utan omsättningskrav. Min odds: 0

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Viktig seger i avslutande omgången

Örebro tog sig efter 52 omgångars hårt slit till den här play in-rundan genom att slå Linköping efter straffar i den absolut sista omgången och gick således om Modo på målskillnad. Skapligt jämnt får man ändå säga efter så lång tid av spel med många matcher. Formen före den här segern var dock inte särskilt god fyra raka förluster då gör att jag tror att man måste förlita sig på en bra defensiv i den här matchserien. Offensivt var det bara jumbon Oskarshamn som gjorde färre mål den här säsongen.

Örebro har också löst det här spelet flertalet gånger under den senaste tidens matcher. Ser man till de tio senaste matcherna så löser man spelet i sex av dessa, vilket är mycket sett till hur lågt linan faktiskt ligger. Mycket handlar om att man inte kan göra mål, men faktiskt är starka defensivt. I samtliga av dessa matcher har man gjort max två mål, men också hållit nere siffrorna och i flera matcher tagit poäng. Som i senaste matchen mot Luleå där man vann med 2-1.

Mycket stark defensiv

Trots en säsong som i mångt och mycket inte gick som Luleå tänkt sig rent tabellmässigt och produktionsmässigt offensivt, så är man fortsatt mycket starka defensivt. Trots ett poänggap upp till Skellefteå och Växjö på 17 respektive 19 poäng så matchar man dem i stort sett defensivt med bara några få fler insläppta mål. Mycket handlar om en ramstark defensiv och återigen en Joel Lassinantti längst bak som fortsatt tillhör en av ligans absolut bästa målvakter.

Även Luleå har offensiva problem och har tappat mycket poäng till följd av ett ganska ickeexisterande skytte. Vårt spel löser man i sju av sina tio senaste matcher och är alltså ännu värre än Örebro i den här kolumnen. Ser man till mötena mellan lagen den här säsongen så har tre av fyra möten slutat med segersiffrorna 2-1 till något av lagen. Jag tror vi kan förvänta oss en liknande matchbild här. Tighta defensiver, bra målvakter och få mål offensivt.

ishockey, shl
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Örebro - Luleå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.