Daniel Jacobsson|13 mars, 2023, 12:03

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Porto saknar avstängde Otavio här. Brassen är en stor del av Portos offensiv (4 mål och 5 assist i ligaspelet).

  • Porto såg aningen uddlösa ut i Italien.

  • Inter kommer åka till Portugal och spela på resultat, var väldigt starka defensivt på hemmaplan och lär sätta en tydlig matchplan här.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Brassen saknas

Porto kunde inte ta med sig ett resultat från det första mötet mot Inter. Visst, underläget med ett mål är inte dumt alls, men det var väldigt nära att man fick med sig betydligt mer. Portugiserna fick Otavio utvisad med kvarten kvar och det skulle stå sig dyrt efter att italienarna tryckt framåt i slutet av matchen med Lukaku, Martinez och company. Den förstnämnda anfallaren skulle göra ett förlösande mål både för Inter och han själv. Den offensiva tyngden i Inter är något som Porto kommer få lägga fokus på även i returmötet.

Portugiserna får spela inför hemmafansen den här matchen och det kommer att koka. Att Brassen Otavio saknas i returen påverkar en aning, han har legat bakom en hel del den här säsongen och det kommer behövas en ersättare som har en bra dag på jobbet här. Inters fembackslinje kommer bli svår att ta sig igenom när italienarna dessutom har ett 1-0 resultat att spela på. Jag har en stark känsla att det på nytt blir en tight tillställning och att om det skulle bli ett förlösande ledningsmål så är det sent. Underspelet för dagen är super.

Spela på resultatet

Inter har varit väldigt starka defensivt runtomkring det här Champions League-avgörandet. Helgens förlust mot Spezia kommer lite överraskande, men samtidigt som Inter har ett rejält glapp till ligaledarna Napoli hade man ett Champions League-mötet att se framemot här. Simone Inzaghi matchade en stark startelva i det mötet med vetskapen om att det kunde bli tufft eftersom hemmalaget behövde ta tre poäng till varje pris. Det gick som det gick och jag tror inte att det påverkar speciellt mycket inför tisdagens stormöte mot Porto.

Frågan är hur Inzaghi matchar sin startelva här. Dzeko eller Lukaku, högt eller lågt och kommer man gå för fullo att spela på resultatet från första mötet? Känslan är ju den när det är just Inter och ett italienskt lag inblandat. Italienarna har hållit nollan i flertalet matcher senast månaderna och har en stabil defensiv med Bastoni, Acerbi och Skriniar i fokus. Senaste mötet hade man väldigt offensiva ytterbackar medans jag tror att Inzaghi föredrar att dra ner dessa här. Allt som undviker risken att släppa in målet för likaläge vill man undvika. Skulle hemmalaget få hopp om avancemanget blir det väldigt tufft för Inter.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Porto - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.