Europa League-giganterna Sevilla har ett tufft utgångsläge inför returmatchen mot Slavia Prag. Första mötet slutade 2-2 och Slavia Prag plockade två oerhört viktiga mål på bortaplan. Nu skall det avgöras vilket lag som tar sig vidare till nästa omgång. Spanjorerna måste framåt och lär fortsätta ha bollövertaget i detta möte, hörnorna lär skapas!

Match: Slavia Prag – Sevilla (Europa League) | Speltips: Sevilla flest hörnor | Odds: @1.88 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

Bra utgångsläge

Tjeckiska ligaledarna Slavia Prag är i mycket bra form och har tre raka segrar i inhemska ligaspelet. Senaste förlusten i ligaspelet kom mot det andra storlaget Viktoria Plzen. Sex poängs försprång i ligaspelet och ett slutspel i Europa League, det är en framgångsrik säsong Slavia Prag ordnar än så länge. Fortsätter succén eller kommer kommande motståndare Sevilla bli numret förstora i returmatchen? Hemmaplansfördel och två gjorda bortamål för Slavia. Men Sevilla är favoriter och går vidare vid vinst oavsett resultat. Det oavgjorda resultatet i Spanien är självklart mycket starkt, ännu starkare att göra 2 mål mot ett defensivt starkt Sevilla.

Nu väntar returen, hemma i Prag. Slavia Prag är trots sin tabellposition ett lag som släpper till mycket hörnor emot sig. Det blev inte allt för mycket hörnor i det första mötet, endast 7 stycken (5-2 Sevilla). Stort bollinnehav för Sevilla och ett skapande av chanser som var dominerande. Sevilla spelar en offensiv 3-4-3, vilket var giftigt mot Slavia senast. Man släpper till mycket lägen från kanterna. Slavias uppgift här blir att stoppa detta, annars kan det bli en jobbig kväll för tjeckerna. Slavia kommer med största sannolikhet spela med en hyfsat låg backlinje, vilket kommer göra att Sevilla återigen har bollinnehavet.

Stort övertag

Europa League-sonen Sevilla har varit ett framgångsrikt lag i Europa League historiskt och har varit i tre finaler senaste fem åren. Sevilla innehar en sjätte placering i ligaspelet och kommer senast ifrån en 5-2 seger mot Real Sociedad. Det var en match precis som första mötet mot Slavia Prag, spelövertaget hade man matchen igenom, man skapade mycket från sina kanter och därmed en del hörnor. Ben Yedder stod för ett hattrick och det var ett mycket snabbt sådant. Tre mål på 13 minuter för fransmannen som ser ut att vara i fruktansvärt bra form med mål i tre raka matcher.

Slavia Prag blir en tuff uppgift på bortaplan, det är solklart att man är favoriter, men det är en mycket tuff bortamatch. Fyra mål i första halvlek senast och sedan en avslagen historia i andra där Sevilla tryckte på men lyckades inte få in de viktiga segermålet. Det betyder alltså att Slavia har ett resultat att spela på, ett osäkert sådant men ett resultat där man har gjort två bortamål. Sevilla kommer behöva vinna matchen ikväll om det inte går över 2-2 resultat. Sevilla kommer återigen ställa upp med en 3-4-3 uppställning, vilket betyder att man har fyra stycken hot på sina vassa kanter. Kanterna var en stor bidragande del i vinsten mot Sociedad senast och man kommer bygga vidare på det. Navas, Promes, Sarabia och Munir är fyra tänkbara kantspelare som alla är mycket bra på att hota sin gubbe 1 mot 1. Bollinnehav, tryck och fantasifulla kanter kommer avgöra detta. Sevilla trycker på och vinner hörnmatchen.

Speltips: Sevilla flest hörnor

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sevilla vann hörnorna senast lagen möttes.

  • Sevilla hade stort bollövertag senast.

  • Sevilla spelar en 3-4-3 vilket innebär mycket hot från kanterna.

  • Slavia Prag kommer med största sannolikhet falla tillbaka och gå på kontringar. Låg backlinje och stort bollinnehav för spanjorerna.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.88. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.88 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.