Nu avgörs kvartsfinalserien mellan Classic och Indians. Classic har en övertygande 3-0 i matcher och har varit lika dominerande som de tidigare åren. Det har varit målrika möten, där regerande mästarna har dragit längsta strået samtliga gånger. Classic är dominanta och Indians säsong tar slut ikväll. 10 mål i samtliga 3 matcher, det är ett snitt som Classic nästan går över linan ensamma. Överspelet klickas!

Match: Westend Indians – Classic Tampere (Salibandyliiga) | Speltips: Över 10.5 mål | Odds: @1.65 | Units: 4/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 17.30

Avgörande läge

Classic toppade ligan när vi gick till slutspel återigen och ses som det laget som återigen skall vinna årets Salibandyliiga. Dominanta på alla sätt och en trupp som matchar topplagen i Sverige. Man visade Storvreta att man har kraft i leden och körde över de svenska regerande mästarna i Champions Cup tidigare den här säsongen. Happee är laget som varit och nosat på guldet flera år i rad, men Classic har stått som segrare. Happee som har 0-3 i matcher mot Oilers. Poängligaledaren Peter Kotilainen är alltså påväg ut slutspelet. SPV och TPS har båda 2-1 ledningar i matcher och har ett litet övertag på sina motståndare.

Classic går vidare och det skall mycket till om Happee skall lyckas vända ett 0-3 underläge i matcher mot unga och pigga Oilers. Räknar med Oilers och Classic i semifinal och där får man nog besök av de två lagen jag nämnde tidigare som också har ledningar, TPS och SPV. Helt beroende på lottning så tror jag att Classic återigen står i finalen, där man får motstånd ifrån SPV om man lyckas undvika varandra i en eventuell semifinal. Det är mitt favorittips.

Dominans

Classic är precis som väntat några storlekar förstora för Westend Indians. 3-0 i matcher och där också 10 gjorda mål i samtliga matcher. Classic aka finska landslaget har levt upp till förväntningarna än så länge och nu skall det avgöras. Classic väntar vilas några dagar då man tar en 4-0 vinst i matcher. En viktig vila för ett lag som är storfavoriter att stå i finalen längre fram. Happee är påväg ut, det lär bli en ny uppgift i finalen. Men först skall man lyckas slå Westend Indians för fjärde gången. Sedan kan man blicka framemot semifinalsserien.

Resultaten 10-5, 10-2 och 10-3 säger det mesta. Classic har visat Indians en uppläxning tre gånger om och går med stormsteg mot nästa uppgifter. Det är ett uppgivet Westend Indians som ger sig till matchen trots hemmaplan. Westend måste trots allt gå för seger här och det spelar nog ingen roll vid en 4-5 bollars underläge, man kommer med stor möjlighet ta ut målvakten och satsa framåt i slutskedet av matchen. Det spelar inte längre någon roll om det blir 6-1 eller 16-5, för att ta ett exempel. Classic kommer återigen ha övertaget stort och Westend får försvara och hoppas man har en bättre effektivitet i både försvar och anfall. Classic till semifinal efter målkalas för fjärde gången.

Speltips: Över 10.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i samtliga kvartsfinaler lagen emellan. 10-5, 10-3, 10-2.

  • Klasskillnad råder.

  • Westend Indians kan komma att satsa framåt i ett slutskede och därmed ta ut målvakten, det öppnar för fler mål.

  • Stora chanser till att Classic tar tidig ledning och att hoppet hos Indians släcks tidigt, mål är att lova.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.65. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.65 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.